Připravte si netradiční moučník.
Doba přípravy: asi 45 minut
Na těsto:
• 225 g hladké mouky
• 100 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
• 1/2 KL mleté skořice
• 1 vejce
• 125 g másla nebo margarínu
• 400 g oloupaných hrušek, nakrájených na měsíčky
Na náplň:
• 500 g měkkého tvarohu
• 1 KL nastrouhané citrónové kúry z chemicky neošetřeného citrónu
• 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker s vanilkovou příchutí
• 3 zarovnané PL cukru
• 3 vejce
Na polevu:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
• dortovou formu o průměru 26 cm
• váleček
Příprava:
1. V míse ručně prohněteme suroviny na těsto a vyklopíme na pomoučený vál. Vypracujeme hladké těsto. Ze 2/3 těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím vymazané dno dortové formy (průměr 26 cm). Ze zbylého těsta vyválíme váleček, který přiložíme na těsto po obvodu formy a vytvarujeme asi 3-4 cm vysoký okraj.
2. Suroviny na náplň dobře promícháme nebo krátce vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Stejnoměrně nalijeme na těsto. Náplň poklademe hruškami. Pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 65 minut
Po upečení necháme zcela vychladnout.
3. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné rouře rozpustíme čokoládovou polevu. Polevu nalijeme na studený dort a opatrně rozetřeme. Dort uložíme asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Poté pomocí nože odstraníme okraj formy, dort nakrájíme na porce a servírujeme.
Foto: Dr. Oetker
23. 1. 2015