Hruškový koláč

Tento recept kombinuje hrušky, podmáslí a koření, což vypadá hodně lákavě.

Hruškový koláč
Zobrazit fotografii v galerii

Vystačí na: asi 16 porcí 

Doba přípravy: asi 40 minut 

Doba pečení: asi 40 + 20 minut 


Na těsto: 

500 g hrušek 

1 PL šťávy z citrónu 

200 g změklého másla nebo margarínu 

150 g hnědého cukru 

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 

kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu 

1 zarovnaná PL mleté skořice 

1 zarovnaná KL mletého zázvoru 

1/2 KL mletého muškátového květu 

4 žloutky 

400 g hladké mouky 

1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 

1/2 KL Jedlé sody Dr.Oetker 

70 g tekutého medu 

250 ml podmáslí 


Na bezé: 

4 bílky 

špetka soli 

100 g moučkového cukru 


Ještě potřebujeme: 

koláčovou formu (0 28 cm) 

 elektrický ruční šlehač 


Příprava: 

1. Na přípravu těsta hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokapeme šťávou z citrónu. 


2. V míse vyšleháme máslo nebo margarín elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme cukr, vanilínový cukr, kůru, skořici, zázvor, muškátový květ a žloutky a šleháme asi 1 minutu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a sodou a střídavě s medem a podmáslím vyšleháme na středním stupni dohladka. Zlehka vařečkou vmícháme hrušky. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 40 minut 


3. Na přípravu bezé v míse vyšleháme bílky se solí na nejvyšším stupni dotuha. Krátce zašleháme cukr. Bezé naneseme na horký koláč a pomocí lžíce vytvoříme malé prohlubně. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 2. Doba pečení: asi 20 minut 


4. Koláč necháme ve formě vychladnout. 


Tip: Pro lepší chuť můžeme med nahradit javorovým sirupem.


Připravila: Katka
Foto: Dr. Oetker

DISKUZE K ČLÁNKU

4

Hrušky mám ráda, ale koláč s nimi nedělám...

ODPOVĚDĚT

5

vypadá to lákavě, když já nejradši peču něco, co není časově náročné na přípravu... možná v důchodu :o)

ODPOVĚDĚT

5

je trochu složitější na přípravu, a ten úklid potom ... ale dobrý asi bude

ODPOVĚDĚT

4

hrušky mám ráda, ale jsou dost drahé

ODPOVĚDĚT

3

Je tu hodně ingrediencí. Tak porozmýšlím, jestli vyzkouším.

ODPOVĚDĚT

4

hruškový koláč jsem nezkoušela,,jinak s ovocem ano

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (6 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

ZMRZLINA

Letošní dovolenou jsme strávili celá rodina v Lednici na ...

REPELENT

Má někdo zkušenost s přírodním repeelntem vhodným i pro ...

AKTOVKA BAAGL Z POMPA

Zdravím, vybrala jsem dcerce aktovku s plyšovou pandou od ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz