Hruškový koláč

Tento recept kombinuje hrušky, podmáslí a koření, což vypadá hodně lákavě.

Hruškový koláč
Zobrazit fotografii v galerii

Vystačí na: asi 16 porcí 

Doba přípravy: asi 40 minut 

Doba pečení: asi 40 + 20 minut 


Na těsto: 

500 g hrušek 

1 PL šťávy z citrónu 

200 g změklého másla nebo margarínu 

150 g hnědého cukru 

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 

kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu 

1 zarovnaná PL mleté skořice 

1 zarovnaná KL mletého zázvoru 

1/2 KL mletého muškátového květu 

4 žloutky 

400 g hladké mouky 

1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 

1/2 KL Jedlé sody Dr.Oetker 

70 g tekutého medu 

250 ml podmáslí 


Na bezé: 

4 bílky 

špetka soli 

100 g moučkového cukru 


Ještě potřebujeme: 

koláčovou formu (0 28 cm) 

 elektrický ruční šlehač 


Příprava: 

1. Na přípravu těsta hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokapeme šťávou z citrónu. 


2. V míse vyšleháme máslo nebo margarín elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme cukr, vanilínový cukr, kůru, skořici, zázvor, muškátový květ a žloutky a šleháme asi 1 minutu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a sodou a střídavě s medem a podmáslím vyšleháme na středním stupni dohladka. Zlehka vařečkou vmícháme hrušky. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 40 minut 


3. Na přípravu bezé v míse vyšleháme bílky se solí na nejvyšším stupni dotuha. Krátce zašleháme cukr. Bezé naneseme na horký koláč a pomocí lžíce vytvoříme malé prohlubně. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 2. Doba pečení: asi 20 minut 


4. Koláč necháme ve formě vychladnout. 


Tip: Pro lepší chuť můžeme med nahradit javorovým sirupem.


Připravila: Katka
Foto: Dr. Oetker

DISKUZE K ČLÁNKU

4

Hrušky mám ráda, ale koláč s nimi nedělám...

ODPOVĚDĚT

5

vypadá to lákavě, když já nejradši peču něco, co není časově náročné na přípravu... možná v důchodu :o)

ODPOVĚDĚT

5

je trochu složitější na přípravu, a ten úklid potom ... ale dobrý asi bude

ODPOVĚDĚT

4

hrušky mám ráda, ale jsou dost drahé

ODPOVĚDĚT

3

Je tu hodně ingrediencí. Tak porozmýšlím, jestli vyzkouším.

ODPOVĚDĚT

4

hruškový koláč jsem nezkoušela,,jinak s ovocem ano

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (6 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

VYBAVENÍ KOUPELNY

Zdravím kde se dají koupit opravdu kvalitní ručníky?

BATOH

Zdravím, doporučíte mi prosím batoh pro dcerku na druhý ...

HRAČKA PRO HOLČIČKU

Zdravím, poradíte prosím příslušenství k Barbínce, se ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz