Kokosovo-meruňkové rohlíčky

Chcete letos vyzkoušet nový druh cukroví?

Titulka pro: Kokosovo-meruňkové rohlíčky
Zobrazit fotografii v galerii

Počet kusů: 2 plechy
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 12 minut

Na těsto:

• 100 g sušených meruněk
• 150 g Marcipánu Dr.Oetker
• 120 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 vejce
• 50 g strouhaného kokosu
• 70 g hladké mouky


Na obalení:

• 30 g strouhaného kokosu


Na ozdobení:

• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
• 25 g strouhaného kokosu

Příprava:

 

  1. Na přípravu těsta nakrájíme meruňky a marcipán na malé kousky. Marcipán, cukr, vanilínový cukr, vejce, kokos a mouku v míse ručně zpracujeme dohladka. Nakonec vmícháme kousky meruněk.
  2. Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly a z každého dílu na pomoučené ploše vytvarujeme váleček o délce 20 cm a nakrájíme na 2 cm kousky. Z každého kousku vytvarujeme rohlíček a obalíme ho ve strouhaném kokosu. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.


Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 2-3

Doba pečení: asi 12 minut

3. Rohlíčky necháme vychladnout.
4. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Oba konce vychladlých rohlíčků namáčíme do polevy, posypeme strouhaným kokosem a necháme zatuhnout.

Foto: Dr. Oetker
8. 11. 2013

DISKUZE K ČLÁNKU

VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

BATOH

Zdravím, doporučíte mi prosím batoh pro dcerku na druhý ...

HRAČKA PRO HOLČIČKU

Zdravím, poradíte prosím příslušenství k Barbínce, se ...

NICHE PARFÉM

Chtěla bych vyzkoušet nějaký niche parfém, četla jsem si o ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz