Hobby

Ruční práce: kouzlo klubíček

Sbírání kytiček

Také jste propadly kouzlu ručních prací a ve volných chvílích se věnujete háčkování, pletení či jiným technikám?

Abych řekla pravdu, já klubíčkům propadla už dávno, ale kromě pletení a háčkování mě okouzlil i tkalcovský stav a chomáčky česanců vlny. Pokud však patříte k těm, které jehlice a háčky už dávno odložily, zkuste je oprášit a pusťte se do tvoření. Je to skvělý relax a navíc ruční práce jsou zase v módě. A vyrobit si svůj vlastní originál také není k zahození.

Kde hledat inspiraci?

Kdekoli – v knížkách, časopisech, na internetu a všude kolem sebe. Na internetu je nápadů dost a dost a nemusíte zůstávat jen na českých stránkách. Spoustu nádherných vzorů a modelů najdete na těch zahraničních a dokonce je mnoho návodů ke stažení zdarma.
K oblíbeným patří také časopisy, vydává je řada zahraničních vydavatelů a výrobců přízí. Některé vycházejí i v češtině, zahraniční časopisy se dají objednat na internetu nebo u prodejců zahraničních přízí u nás. Ale na oblíbené časopisy narazíte i v prodejnách tisku.

Zdrojem inspirace mohou být také knížky. A to nejen zahraniční, které si můžete objednat přes internet, ale i knížky s popisy vzorů a návodů na výrobu oblečení i módních doplňků, jež vycházejí u nás.

A co klubíčka?

Nabídka přízí na trhu je široká, základem je ale objevit ten správný obchod, a to může být leckde problém, neboť galanterie mnohde vymizely. Ale snad budete mít štěstí a ten „svůj“ obchod objevíte. Příze od českých i zahraničních výrobců se dají koupit pohodlně i přes internet. Zahraniční příze najdete i v kamenných obchodech u nás. Nakouknout do takového obchůdku vřele doporučuji. Pokaždé mě okouzlí nejen aktuální, ale i minulé kolekce, a to jak barevnými kombinacemi, tak materiálovým složením. A nejtěžší bývá rozhodnout, jaká klubíčka si z té spousty nádherných vybrat a do čeho se pustit dřív.
Doporučuji nakupovat v kamenném obchodě, abyste měly možnost vzít klubíčka do ruky. Můžete mít z výběru klubíček na internetu obavy a možná budete i mnohem déle zvažovat, jestli vybraná klubíčka koupit.
Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: www.linja.cz
Zdroj fotografií: Pexels
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků