Kultura

Letní tipy: do kina i na koncerty vážné hudby a ještě ušetříte

Sbírání kytiček

Dopřát si v létě kulturní zážitek není nikdy na škodu. Navíc nyní můžete stihnout i to, na co dříve nebyl čas. Přijměte proto pozvání na filmové přehlídky do několika měst a na koncerty vážné hudby pod širým nebem do Prahy. A ještě ušetříte.

Pražské, Brněnské a Královéhradecké filmové léto se letos už posedmé vrací do sítě spřátelených kin Aero a Bio Oko v Praze, Scala v Brně a Bio Central v Hradci Králové. Za velmi sympatické vstupné 40 Kč máte možnost zhlédnout všechny zásadní filmové novinky uplynulé sezony.

Na co vyrazit do kina

Programy filmového léta se v jednotlivých kinech liší, mrkněte se proto na jejich webovky. Jako ochutnávku přijměte několik tipů, například na české dokumenty (o Lídě Baarové: Zkáza krásou či cestovatele Dana Přibáně: Trabantem do posledního dechu), na zahraniční snímky, které získaly oscarové ocenění (například Room nebo Sázka na nejistotu), na černou komedii Zbrusu Nový zákon, poslední díl série Star Wars a jiné.
Vstupenky lze zakoupit také online nebo si je telefonicky rezervovat (od 10 do 17. hodiny na čísle: 608 33 00 88).

(Ne)tradiční hudební toulky

Je rozdíl, když má člověk navštívit koncertní sál, ostatně ne každý je na takové prostředí zvyklí. Pokud vás vážná hudba láká, ale rádi byste koncert spojili ještě s jiným zážitkem, máte až do září hned několik příležitostí. V rámci vstupného do botanické zahrady v Troji si lze každou neděli od 17. hodiny vyslechnout tóny klasiků velice příjemnou formou – venku, třeba při posezení na trávníku, v Ornamentální zahradě (jen za špatného počasí se koncerty odehrají pod střechou). Stejnou příležitost však máte, i když zamíříte do pražské ZOO (tady koncerty začínají vždy ve 13 hodin) nebo do Trojského zámku (od 15. hodiny).
Program najdete například zde: www.botanicka.cz.

Připravila: Marcela
Foto: archiv Aerofilms
13. 7. 2016

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků