Děti

Trendy vánoční dárky pro malé děti

Sbírání kytiček

Říká se, že nejmenší děti z Vánoc ještě nic nemají, jestli jim dáte chrastítko, plyšovou hračku nebo látkovou knížku, pravděpodobně nepochopí, že jde o dárek od Ježíška.

A možná se víc zabaví balicím papírem, než samotným dárkem. Nebo se možná ani příchodu Ježíška nedočkají, protože už budou mít po večerce. 

Starší děti, které už mluví, si většinou sami dokážou říct, co by si přály, a obchody pro ně nabízí nepřeberné množství hraček a praktických dárků. 

Co ale pořídit ročnímu, dvouletému capartovi? 

Umí stát, chodit, občas si dokáže i sám hrát, ale co by se mu líbilo, si asi ještě neřekne. Každopádně Vánoce už bude vnímat, v domě se najednou objeví strom, spousta světýlek, vůně cukroví.

V redakci jsme pro vás vytipovali aktuální trendy právě pro tyhle zvídavé mrňousky. Nejde o klasické hračky, ale o dárky, které v dětech rozvíjí pohyb, myšlení, zručnost, ale zároveň se s nimi zabaví a pobaví.

Activity Board

Activity Board, takzvaná „učící deska“ je absolutní hit letošních Vánoc. Vždyť, co mají tihle nejmenší nejradši? Láká je vypínač od světla, klika, zámek, zipy, vše, co vydává nějaký zvuk… Tak proč jim to všechno nenaservírovat na jedné desce? Čím víc aktivit, tím víc zábavy! A tím víc se bude rozvíjet jejich motorika a šikovnost. Tuhle skvělou didaktickou pomůcku si můžete buď vyrobit (tip pro šikovné tatínky a dědečky) nebo už od 800 Kč (podle velikosti desky a počtu aktivit) koupit na internetu (doporučujeme např.: www.facebook.com/activityboardpraha/).

Odrážedla a hopsadla

Jeden, dva roky jsou ideální na pořízení prvních hopsadel a odrážedel. Hopsadel je na trhu nepřeberné množství, vždy je ale lepší ho vidět na vlastní oči, prozkoumat, jak je stabilní a z jakého je materiálu. Počítejte s tím, že k nafouknutí bude potřeba pumpička. Pokud zvolíte klasické plastové odrážedlo, doporučujeme vybrat takové, které má vepředu dvě kolečka (viz obr. č. 2). S jedním předním kolem je motorka vratká a stává se spíš nebezpečnou hračkou. Jestli už máte doma zdatného chodce, který bezpečně udrží stabilitu, zvládne zatáčky, kopce i rychlejší jízdu, doporučujeme hit letošního roku – tzv. First Bike. V tomhle případě ale rozhodně nezapomeňte přikoupit i helmu. 

Trendy dárky pro děti odrážedla

Teepee

Už i my jsme je milovali! Látkové nebo plastové domečky, místo, kam se můžeme schovat, ukrýt si tam různé poklady, s baterkou si číst oblíbenou knížku! Pokud sledujete trendy poslední doby, nemohli jste si nevšimnout, že klasické domečky vystřídaly moderní teepee stany. Většinou se šijí na zakázku, takže počítejte s tím, že doba dodání se může protáhnout i na několik týdnů. Na internetu je prodává hodně e-shopů, levněji je ale pořídíte na Fler.cz. 

Trendy dárky pro děti Teepee Fler.cz 2153 Kč

Knížky

Knížka – dárek, který se neomrzí dospělým ani dětem. Většinou ji pořídíte za pár korun, a mnohdy udělá víc parády než dárek za tisíce! Nejen, že se s ní zabaví, ale kolik se toho s ní také naučí! V tomhle věku děti knížky milují! Jsou barevné, mohou v nich listovat, a co teprve, když vydávají nějaké zvuky? Nebo když se s některými částmi v knížce dá hýbat! Točit! To je teprve zábava! A jaký je hit letošních Vánoc? Originální knížka na míru! Představte si, když by bylo na titulní stránce jméno vašeho dítěte! Uvnitř jeho fotka, příběh, jehož je součástí! Váš mrňous může být pirátem, rytířem nebo závodníkem! Originální dárek pořídíte na www.originalniknihy.cz

Trendy dárky pro děti knížky

Utukutu houpačka

Jestli máte doma ještě nějaké místo, a do dárku se nebojíte investovat víc peněz, vaší pozornosti by neměla uniknout Spectra houpačka od Utukutu. Tenhle dárek není jen hračka, ale také skvělá pomůcka na cvičení a posílení svalů, rozvíjení motoriky dětí, jejich rovnováhy. Podporuje správný tělesný vývoj, tvořivost a probouzí fantazii. Z houpačky se může stát i most, žebřík, tunel, domeček, sedátko, prolézačka, skluzavka nebo pultík. A pořídit můžete i levnější variantu, tzv. houpací prkno, se kterým si děti užijí také hodně legrace!

Trendy dárky pro děti Utukutu duhová houpačka 3590 Kč

Připravila: Anna

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků