Gastro

KUŘECÍ KOLÁČ S HOUBAMI

Sbírání kytiček

Není koláč jako koláč a tento kuřecí můžete servírovat klidně i jako hlavní chod. Sdílíte rádi talíř s někým, koho máte rádi? Vyzbrojte se lžícemi a společně se pusťte do horkého koláče přímo z pekáče. Tak se totiž tento kuřecí jí úplně nejlépe. Pokud byste ho ale raději porcovali, počkejte na vychladnutí.

INGREDIENCE: 

• 1 lžíce oleje 

• 600 g kuřecích prsou 

• 100 g slaniny v celku 

• 180 g šalotky 

• 2 stroužky česneku 

• 250 g žampionů (nebo jiných oblíbených hub) 

• snítka čerstvého tymiánu 

• 2 lžíce hladké mouky 

• 300 ml kuřecího vývaru 

• 200 ml zakysané smetany 

• 1 balení listového těsta 

• 1 vejce 

• sůl, pepř 

• lžička uzené sladké papriky 

• muškátový oříšek 

POSTUP: 

1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. 

2. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky. 

3. Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete. 

4. Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek. 

5. Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu. 

6. Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence, a poté vyjměte tymián. 

7. Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte. 

8. Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. 

TIP: 

Pokud jste směs smažili v pánvi, která se smí použít i v troubě, nemusíte směs přelévat do formy na koláč a pečte rovnou v pánvi.

Připravila: red

Zdroj: akademiekvality.cz

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků