Gastro

Lemon tart

Sbírání kytiček

Máte rádi moučníky se smetanou? Vyzkoušejte netradiční Lemon tart

Doba přípravy: asi 45 minut 

Doba pečení: asi 15 + 30 minut 

Vystačí na: asi 12 porcí 


Na těsto: 

130 g polohrubé mouky 

40 g moučkového cukru 

½ KL soli 

120 g změklého másla nebo margarínu 

2 vejce 


Na náplň: 

200 g pomazánkového másla 

90 g cukru 

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker 

šťáva ze 2 citrónů 

2 vejce 

1 balíček Finesse citrónové kůry Dr.Oetker 

Barva gelová potravinářská žlutá Dr.Oetker 


Na ozdobení: 

300 g zakysané smetany 

1 chemicky neošetřený citrón 

lístky máty nebo meduňky 


Ještě potřebujeme: 

koláčovou formu (Ø 27 cm) 

elektrický ruční šlehač 


1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 15 minut 


2. Korpus necháme mírně zchladnout. 


3. Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, vejci, kůrou a barvou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. Doba pečení: asi 30 minut 


4. Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout. 


5. Na ozdobení nakrájíme citrón na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.


Foto: Dr. Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků