Lemon tart

Máte rádi moučníky se smetanou? Vyzkoušejte netradiční Lemon tart

Lemon tart
Zobrazit fotografii v galerii

Doba přípravy: asi 45 minut 

Doba pečení: asi 15 + 30 minut 

Vystačí na: asi 12 porcí 


Na těsto: 

130 g polohrubé mouky 

40 g moučkového cukru 

½ KL soli 

120 g změklého másla nebo margarínu 

2 vejce 


Na náplň: 

200 g pomazánkového másla 

90 g cukru 

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker 

šťáva ze 2 citrónů 

2 vejce 

1 balíček Finesse citrónové kůry Dr.Oetker 

Barva gelová potravinářská žlutá Dr.Oetker 


Na ozdobení: 

300 g zakysané smetany 

1 chemicky neošetřený citrón 

lístky máty nebo meduňky 


Ještě potřebujeme: 

koláčovou formu (Ø 27 cm) 

elektrický ruční šlehač 


1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 15 minut 


2. Korpus necháme mírně zchladnout. 


3. Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, vejci, kůrou a barvou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. Doba pečení: asi 30 minut 


4. Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout. 


5. Na ozdobení nakrájíme citrón na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.


Foto: Dr. Oetker

DISKUZE K ČLÁNKU

1

už dělám podruhé-na přání,ale dnes jsem tam nedala barvu do náplně a kousíčky citronu+citr.plátky kandovaný jsem dala po celém povrchu-je to pěkné pro oči,tak snad se povedl

ODPOVĚDĚT

4

udělala jsem ho je lehounký a chutný,nezbyl ani drobek

ODPOVĚDĚT

4

Píšu si...hodně peču, bude se hodit...

ODPOVĚDĚT

1

dnes jsem ho dělala s lístky máty,ještě to pořádně nevychladlo a už jsme se do něj pustili-je dost dobrý-doporučuji

ODPOVĚDĚT

2

Už jsem udělala,výborný

ODPOVĚDĚT

1

to vypadá božsky a musí bezva chutnat-mám opsané,tak vyzkouším

ODPOVĚDĚT

2

Moučník vypadá jednoduše a "jedle."

ODPOVĚDĚT

1

Mňam, to vypadá výborně!

ODPOVĚDĚT

4

ypadá to, že zákusek bude výborný.
Máme rádi moučníky see smetanou.

ODPOVĚDĚT

4

Vypadá to...

ODPOVĚDĚT

4

opsala jsem si recept udělám to manželovi je hrozný mlsoun,pak napíšu jak mu chunalo

ODPOVĚDĚT

1

taky jsem si opsala a dám vědět-až to budu dělat

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (12 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

CO SE ZESNULÝM PEJSKEM

Holky, mám dotaz... Co se zesnulým pejskem? Pohřbít, nechat ...

KORÁLKY

Ahojky všem :) Měla bych dotaz... Máte někdo prosím ...

SEXSHOP

Holky, koukala jsem se na net a hodně se mi líbí tento erotic ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz