Lemon tart

Máte rádi moučníky se smetanou? Vyzkoušejte netradiční Lemon tart

Lemon tart
Zobrazit fotografii v galerii

Doba přípravy: asi 45 minut 

Doba pečení: asi 15 + 30 minut 

Vystačí na: asi 12 porcí 


Na těsto: 

130 g polohrubé mouky 

40 g moučkového cukru 

½ KL soli 

120 g změklého másla nebo margarínu 

2 vejce 


Na náplň: 

200 g pomazánkového másla 

90 g cukru 

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker 

šťáva ze 2 citrónů 

2 vejce 

1 balíček Finesse citrónové kůry Dr.Oetker 

Barva gelová potravinářská žlutá Dr.Oetker 


Na ozdobení: 

300 g zakysané smetany 

1 chemicky neošetřený citrón 

lístky máty nebo meduňky 


Ještě potřebujeme: 

koláčovou formu (Ø 27 cm) 

elektrický ruční šlehač 


1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 15 minut 


2. Korpus necháme mírně zchladnout. 


3. Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, vejci, kůrou a barvou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. Doba pečení: asi 30 minut 


4. Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout. 


5. Na ozdobení nakrájíme citrón na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.


Foto: Dr. Oetker

DISKUZE K ČLÁNKU

1

už dělám podruhé-na přání,ale dnes jsem tam nedala barvu do náplně a kousíčky citronu+citr.plátky kandovaný jsem dala po celém povrchu-je to pěkné pro oči,tak snad se povedl

ODPOVĚDĚT

4

udělala jsem ho je lehounký a chutný,nezbyl ani drobek

ODPOVĚDĚT

4

Píšu si...hodně peču, bude se hodit...

ODPOVĚDĚT

1

dnes jsem ho dělala s lístky máty,ještě to pořádně nevychladlo a už jsme se do něj pustili-je dost dobrý-doporučuji

ODPOVĚDĚT

2

Už jsem udělala,výborný

ODPOVĚDĚT

1

to vypadá božsky a musí bezva chutnat-mám opsané,tak vyzkouším

ODPOVĚDĚT

2

Moučník vypadá jednoduše a "jedle."

ODPOVĚDĚT

1

Mňam, to vypadá výborně!

ODPOVĚDĚT

4

ypadá to, že zákusek bude výborný.
Máme rádi moučníky see smetanou.

ODPOVĚDĚT

4

Vypadá to...

ODPOVĚDĚT

4

opsala jsem si recept udělám to manželovi je hrozný mlsoun,pak napíšu jak mu chunalo

ODPOVĚDĚT

1

taky jsem si opsala a dám vědět-až to budu dělat

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (12 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

SLADKÉ ALE ZDRAVÉ MLSÁNÍ

Jak řešíte, když dostanete chuť na sladké, ale kvůli ...

PRALINKY

Prosím pěkně .. potřebovala bych doporučení na kvalitní ...

EROTICKÝ ESHOP

Zdravíčko, prosím vás, jakým způsobem tady ty eshopy ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2020, MeziŽenami.cz