Gastro

Marinovaný steak

Sbírání kytiček

Suroviny pro 4 osoby

Na steaky
4 snítky rozmarýnu
1 svazek tymiánu
2 lžičky hrubě drceného pepře
2 lžíce olivového oleje
4 hovězí steaky à 200 g
Sůl

Na dip
250 g cibule
1 lžíce oleje
1 malá zelená čili paprika
1 střik vermutu, např. Noilly Prat
100 ml Cumberlandské omáčky
75 g sušených Cranberries, amerických brusinek
Sůl, pepř

Příprava
1. Bylinky operte a nahrubo nasekejte. V mělké misce je smíchejte s pepřem a olivovým olejem. Steaky vložte do marinády a z obou stran ji vetřete do masa. V zakryté misce uložte přes noc do lednice.

2. Na dip oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli. Rozpalte olej a cibuli na něm 8 – 10 minut poduste. Očistěte a opláchněte čili papričku a nakrájejte ji najemno. Přidejte ji k cibuli a krátce poduste. Poté zalijte střikem vermutu. Vmíchejte Cumberlandskou omáčku. Přidejte nahrubo nasekané americké brusinky. Trochu osolte a opepřete.

3. Steaky vyjměte z marinády a osušte. Grilujte na horkém grilu s dřevěným uhlím po obou stranách cca 5 minut. Hotové steaky posolte a podávejte společně s cibulovo-brusinkovým dipem.

Doba přípravy
Cca 30 minut + doba marinování

Nutriční hodnota jedné porce
Energie: 457 kcal / 1916 kJ
Bílkoviny: 45,8 g
Tuky: 16,8 g
Sacharidy: 31 g
 

5. 7. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků