Domácnost

Masopůst – zdravý půst a bohatá velikonoční tabule

Sbírání kytiček

Ne vždycky se potkají tradice a sezónní trendy, ale u půstu a jarního detoxu to platí. Masopustní veselí vrcholí, karnevalové reje, zabíjačky a opulentní hody vystřídá půst, který pro křesťany končí Velikonoci.

A i když nepatříte k těm, kteří masopustním rejům a následujícímu půstu holdují, jarní detox prospívající unavenému tělu i mysli, můžete v tomto období také vyzkoušet. Se slowjuicerem Panasonic MJ-L500 získáte z nakoupeného ovoce a zeleniny maximum vitamínů i šťávy. Vytrváte-li ve svém snažení na Velikonoce budete jako proutek a odměnit se pak můžete například voňavým domácím chlebem nebo mazancem z pekárny Panasonic SD-ZB2512. Přípravu jindy komplikovaných kynutých těst s ní zvládnete na poprvé a křupavé jemné pečivo provoní celé vaše obydlí. 

Ovocné šťávy 

Velmi často se můžeme v obchodech setkat s přeslazovanými ovocnými šťávami, kde podíl ovocné složky je výrazně menší, než by měl být. Přitom čerstvě vymačkané ovocné, zeleninové či kombinované šťávy, plné vitamínů, jsou skvělé na posílení imunity, obzvláště v zimních měsících. Stačí pouze vybrat libovolné ovoce či zeleninu a ten pravý stroj, který vám šťávu vyrobí. Pro ty, kteří kladou důraz na zdravý životní styl, přišel Panasonic s inovativním řešením. 

Pomalý odšťavňovač Panasonic MJ-L500 je vybaven speciálním šroubem a tím pádem neničí vysokou teplotou důležité živiny na rozdíl od ostatních odšťavňovačů. Šroub se při stlačování surovin otáčí nízkou rychlostí 45 ot./min, takže se živiny nezničí vysokou teplotou způsobenou třením. Jde o velmi účinný způsob, jak zachovat hodnotné živiny. S pomalým odšťavněním se vám také nemůže stát, že se vám jednotlivé složky šťávy oddělí od sebe, což se děje u vysokorychlostních odšťavňovačů. Vrhněte se do světa čerstvých šťáv a ucítíte ten chuťový rozdíl mezi kvalitou výsledku Panasonic MJ-L500 a kupovanými a přislazovanými šťávami. 

Pomalý odšťavňovač Panasonic MJ-L500

Čerstvý domácí chléb

Už nechcete, aby chléb, který si kupujete měl druhý den zvláštní pachuť, a ještě divnější konzistenci? Díky domácím pekárnám zvládne dnes upéct chleba úplně každý. Stačí dle zvoleného programu a pokynů v návodu nadávkovat kvasnice, mouku, vodu, sůl a tuk. Anebo ještě jednodušeji – pouze přidáte předpřipravenou směs. Pekárna Panasonic SD-ZB2512 pak zajistí i optimální množství dávky droždí s přesným načasováním. Využít můžete i dávkovač rozinek a oříšků, který nadávkuje ingredience tak, aby byly rovnoměrně rozprostřeny v bochníku. Díky snímači venkovní teploty (ano čtete správně – venkovní teploty) pekárna upravuje vhodně podmínky uvnitř tak, aby kynutí bylo za jakýchkoliv podmínek v místnosti dokonale provedené. 

Pekárna Panasonic SD-ZB2512

Výsledkem je tak vždy stejně kvalitní a chutný chléb, který jde jednoduše z pekárny vyndat. Pekárna Panasonic SD-ZB2512 je navíc schopná vyrobit i domácí marmeládu, takže si na váš chleba budete mít i co namazat. Stačí pouze zvolit program na marmeládu, do dávkovače nasypat želírovací směs a do hlavní nádoby (pakliže nemáte čerstvé ovoce) třeba pytlík mraženého ovoce z obchodu. Zbytek zvládne pekárna zařídit za vás.


KP
Foto: Panasonic

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků