
Doba přípravy: asi 45 minut
Doba pečení: asi 20 minut
Vystačí na: asi 12 kusů
Na těsto:
375 g hladké mouky
1 balíček sušeného Droždí Dr.Oetker
75 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
125 g změklého másla nebo margarínu
125 g měkkého polotučného tvarohu
1 vejce
Na náplň:
meruňkový kompot (hmotnost po odkapání 470 g)
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
125 g měkkého polotučného tvarohu
Na potření a ozdobení:
2 zarovnané PL meruňkového džemu
50 g mandlových plátků
Ještě potřebujeme:
ponorný mixér
formičku ve tvaru srdce (asi 10 cm)
plech na pečení (30 x 40 cm)
- Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
- Na přípravu náplně necháme meruňky na sítku odkapat. Marcipán nakrájíme na menší kousky a v míse s tvarohem pomocí mixéru rozmixujeme dohladka.
- Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Srdíčka potřeme náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 1 cm. Na náplň naneseme meruňky řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 20 minut
4. Na ozdobení plátky mandlí opražíme na pánvi bez tuku a necháme vychladnout. V kastrůlku zahřejeme džem. Pomocí štětce nebo mašlovačky upečená srdíčka potřeme a posypeme plátky mandlí.
TIP:
Pokud nemáme k dispozici formičku ve tvaru srdíčka, rozkrájíme těsto na čtverce a vytvoříme šátečky.
Foto: Dr. Oetker
15. 4. 2016