Novinky v Bageterie Boulevard

V síti vyhlášených podniků Bageterie Boulevard si právě můžete vychutnat nové menu, jehož autorem není nikdo jiný než vyhlášený mistr kuchařského oboru – šéfkuchař Pavel Sapík.

Titulka pro: Novinky v Bageterie Boulevard

V síti vyhlášených podniků Bageterie Boulevard si právě můžete vychutnat nové menu, jehož autorem není nikdo jiný než vyhlášený mistr kuchařského oboru – šéfkuchař Pavel Sapík.

„Každá surovina v sobě skrývá eleganci a luxus, stačí ho probudit. Podzimní menu obsahuje tradiční výdobytky středoevropské kuchyně jako třeba dýni, vepřovou panenku, kozí a modrý sýr, houby nebo lilky. S přidáním několika zajímavých akcentů z jižní Evropy (rukola, na slunci sušená rajčata), Asie (zázvor, čili, limetka, sezam) nebo horských pastvin (sýr, houby) však získávají další neobjevené dimenze,“ říká Pavel Sapík.

Celé menu je svěží a plné zároveň – v podzimních plískanicích zahřeje a nasytí, ale nevzbuzuje pocit těžkosti. To vše s pomocí chuťově výrazných surovin. Pikantní, avšak hedvábně jemná dýňová polévka získala ten správný švih díky čerstvému zázvoru, čili a pár kapkám limetky.

„Asijský nádech dělá z této polévky těžce návykovou záležitost,“ dodává Sapík. Svižná a osobitá bageta Caesar s jemnými kuřecími prsíčky, voňavými hoblinami parmezánu, nefalšovaným dresinkem Caesar s ančovičkami a báječným římským salátem vám připomene léto v Itálii, sebevědomá Savojská bageta plná šťavnaté vepřové panenky, hub, v bylinkách marinovaného lilku a rozpečeného modrého sýra vás přenese ke krbu v horské boudě, rozmarná bagetka Chèvre zase provokuje rajskou souhrou kozího sýra, nasládlých rajčat sušených na slunci a lehce nahořklé rukoly.

„Kozí sýr je obrovský celosvětový trend. Souvisí s oblibou farmářských potravin i s touhou lidí se zdravě, a hlavně dobře stravovat,“ je přesvědčen Pavel Sapík. Gurmánské putování završuje křehký jablečný koláč se žloutkovým krémem, který Francouzi zbožňují podobně jako šanson a vy se do něj určitě zamilujete také!

Kdo je Pavel Sapík?
Pro tohoto gastrokouzelníka byla dětským hřištěm kuchyně – pochází totiž z rodiny, která se pohostinstvím zabývá už od 17. století. Prošel praxí a zahraničními stážemi v Rakousku, Itálii, Francii, v Singapuru a v Německu. Pravidelně vozí medaile z pohárů FHA Cullinary Challenge Singapore, stříbro a bronz získal i na olympiádě IKA v Erfurtu. Jeho rukopisem jsou překvapivé, ale dokonale vyvážené kombinace surovin.

22.10. 2012

Připravila: Zuzana

Foto: archiv

DISKUZE K ČLÁNKU

VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Pokusnz gadget

Pokusnz gadget

Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky...

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

ŠICÍ STROJ JAKO DÁREK

Zdravím maminky, moje máma by si přála nový šicí stroj, ...

ŠICÍ STROJ

Poraďte jakou značku šicího stroje je nejlepší ...

LUPENKA

Doporučil by mi někdo něco na lupenku?

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz