
Nutriční hodnoty jedna porce
Energie 130 kcal
Bíkoviny 5 g
Tuky 3 g
Sacharidy 20 g
Cholesterol 0 mg
Vláknina 7 g
Sodík 77 mg
Ingredience:
- 1 cibule
- mletá červené paprika
- 300 g brambor
- 200 g květáku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kus celeru
- 4 lžíce zeleného hrášku
- 2 lžíce ovesných vloček
- 2 lžičky oleje
- sůl
- libeček a snítka petrželky
Postup:
Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli, květák, mrkev, petržel a celer nadrobno. Dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme doměkka. Přidáme koření a ovesné vločky a necháme prohřát. Polévka by měla mít hustou konzistenci, takže by se měla voda vyvařit minimálně na polovinu. Těsně před odstavením přidáme olej a snítku libečku, který polévku správně dochutí.
Tip: Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Polévku také můžete obměnit přidáním hub.
Chcete-li poradit přímo od autora a odborníka na výživu, podívejte se na jeho strány www.petr-havlicek.com.
27. 6. 2014