Recept na nejlepší dýňový koláč: Zatočte s nudou v kuchyni!

Stále ještě jsou aktuální dýně jako jedna ze skvělých sezónních potravin. Nemáte-li jich ještě dost, anebo už máte dost těch "obyčejných" receptů, vyzkoušejte recept neobyčejný. Křehký dýňový koláč, co se na jazyku rozplývá a chutná nezapomenutelně.

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Křehký dýňový koláč

Těsto: 

• 160 g hladké mouky 

• ½ lžičky krupicového cukru 

• ½ lžičky soli 

• 115 g másla 


Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut. Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně. 


Dýňová náplň: 

• 3 vejce 

• 420 g dýňového pyré 

• 340 g kondenzovaného mléka 

• 165 g tmavého třtinového cukru 

• 1 lžíce kukuřičného škrobu 

• 1 Vanilkového cukru Vitana 

• 1 lžička Perníkového koření Vitana 

• 1/2 lžička Mletého zázvoru Vitana 


Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut. 


Sněhová čepice: 

• 4 bílky 

• 200 g cukru krupice 


Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut. 


Dobrou chuť!


Připravila: red.

Foto: Vitana

DISKUZE K ČLÁNKU

4

dýně moc ráda nemám, nevařím z nich

ODPOVĚDĚT

2

Určitě to je dobré. Se sněhem dělám podobný koláč, ale bez dýně.

ODPOVĚDĚT

3

Taky mám recept na koláč se sněhem. Tento tecept neznám.

ODPOVĚDĚT

2

na to nemám odvahu

ODPOVĚDĚT

3

Mám ještě hohaida, ale zatím nevím, jestli vyzkouším...

ODPOVĚDĚT

5

naštěstí nemám dýně

ODPOVĚDĚT

3

no nevím asi to dělat nebudu

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (7 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

K podzimu patří okouzlující dýně

Na podzim se příroda představuje v celé své kráse a hojnosti a mezi všemi nádherně...

ilustrační obrázek

Recept na francouzský dýňový koláč podle Jaroslava Bézy, šéfcukráře Petite France

Zkoušíte recepty z dýně? Vyzkoušejte dýňový koláč podle receptu Jaroslava Bézy, šéfkuchaře Petite France.

ilustrační obrázek

Dýňový olej, mandlový olej a olej z vlaškých ořechů v kuchyni i pro zdraví

Minulý týden jsme si představili Řepkový olej, slunečnicový olej a lněný olej. Dnes si přiblížíme...

ilustrační obrázek

Depresi nepřechodíte, svěřte se odborníkům

Předvánoční stres, úbytek slunečního světla a chladné počasí se podílí na vyšším počtu pacientů, které...

ilustrační obrázek

Intolerance na potraviny: Petr Havlíček vám vysvětlí, o co jde

Už jste slyšeli výraz intolerance na potraviny? Zjistili jsme, že konzumace potravin, které dráždí váš...

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

OBAG

Ahoj baby, chtěla bych se zeptat ohledně obag kabelek, jak jste ...

PRODLOUŽENÍ VLASŮ

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli máte zkušenosti s ...

PROBIOTIKA PRO DĚTI OD NAROZENÍ

Dobrý den, měl by prosím někdo tip na nějaká probiotika pro ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz