Gastro

Barevné kuřecí špízy na grilu

Sbírání kytiček

Gril nemusí být jen dospěláckou záležitostí. Musíme mít ale na paměti, že děti prorostlými steaky většinou příliš neosliníme.

Jídlo venku milují děti stejně jako dospělí. Fascinuje je totiž proces grilování a příprava dobrot na ohni jim připadá tajuplná. A proto málokteré dítko lákadlu grilované večeře odolá. 

Navíc můžete děti zapojit do příprav. Těm větším můžete svěřit krájení zeleniny a napichování špízů a těm menším zase přípravu marinád. Uvidíte, že si užijete spoustu legrace. 

Na špízy: 

250 g kuřecího masa
1 ks červené cibule
1 ks cukety
1 ks žluté papriky
1 ks rajčete
extra panenský olivový olej

sůl a pepř 

Na marinádu: 

1 citron
lžička sójová omáčky
lžíce medu

extra panenský olivový olej 

Do misky přidejte všechny ingredience na marinádu, dobře pomíchejte a zakápněte citronovou šťávou. Poté si připravte maso. Nakrájejte ho na kousky a naložte do marinády alespoň na jednu hodinu a dejte odpočinout do lednice. 

Mezitím si připravte zeleninu, kterou očistěte a nakrájejte na plátky tak, aby držela na špízu. Jakmile je maso odpočaté, napichujte ho společně se zeleninou na špíz, zakápněte olivovým olejem, zabalte do alobalu a grilujte 15 minut.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio
Foto: Naše bio

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků