Candát s mandlemi + citrónovo tymiánové brambory

Chcete připravit rodině chutnou a netradiční rybu? Vyzkoušejte candáta s mandlemi.

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

příprava 10 min / pečení 45 min 


Suroviny:

500g brambor 

400g candáta 

2 citróny 

olivový olej 

6-8 snítků tymiánu 

1 stroužek česneku 

4 lžíce plátků mandlí 

pepř sůl 


1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem. 

2. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu. 

3. Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte. 

4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu. 

5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta. 

6. Pečte vše společně dalších 15 minut.


Připravila: Katka
Foto: Fino

DISKUZE K ČLÁNKU

3

nedávno jsme měli štiku byla moc dobrá

ODPOVĚDĚT

2

můžeme všechny ryby

ODPOVĚDĚT

4

ryby jsou zdravé adělám je často, jen ty tymiánové brambory dělat určitě nebudu

ODPOVĚDĚT

1

Vypadá to moc dobře. Ale zůstanu u lososa, toho máme všichni moc rádi.

ODPOVĚDĚT

1

S manželem máme ryby moc rádi a candát je skvělý. Často zkoušíme i mně neznámé rybky :)

ODPOVĚDĚT

3

Ryby máme rádi, jen jsou hodně drahé, tak je na stole nemíváme často.
Tento recept vypadá skvěle.

ODPOVĚDĚT

3

Vím, že ryby jsou zdravé, ale jím jenom kapra na vánoce.

ODPOVĚDĚT

2

candát je moc kvalitní ryba, ale drahá, tak se ji občas pokusíme ulovit

ODPOVĚDĚT

3

Vypadá to hodně dobře...mňamka...

ODPOVĚDĚT

2

Candáta si občas dám v naší rastauraci s vyhlášenou kuchyní a brambory můžu zkusit doma jako přílohu k jinému masu.

ODPOVĚDĚT

4

Candáta považuji za naši nejchutnější rybu. Je to lahůdka.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (11 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

ilustrační obrázek

Jak vybrat kvalitní rybu

Treska, tuňák či losos se stále častěji objevují na našem stole. Odborníci na výživu jásají....

ilustrační obrázek

Jak vybrat rybu na vánoční stůl a Rybí hody „U krále Václava IV.“

Vánoce se blíží a vy si začínáte lámat hlavu tím, co letos zvolíte na štědrovečerní...

ilustrační obrázek

Grilovaný sumec s bílým chřestem a s bérnskou omáčkou podle Jiřího Štifta

Blíží se léto a sezona grilování je v plném proudu. Do speciálního dílu pořadu Gondíci...

ilustrační obrázek

Tři nejdůležitější jídla dne

Přemýšlíte nad tím, co si připravit k snídani, obědu a večeři, aby to odpovídalo zásadám zdravého...

ilustrační obrázek

Show Jana Krause – Filip Kaňkovský, Naomi Adachi a Matteo De Carli s Lenkou Hermanovou

Herec Filip Kaňkovský, herečka Naomi Adachi a kuchařský pár Matteo De Carli a Lenka Hermanová...

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

ÚSTNÍ HYGIENA PRO CITLIVÉ ZUBY

Ahojky, mám dotaz, začla jsem mít hrozně citlivé zuby, ...

DÁREK PRO RODIČE

Ahojky, naši budou mít výročí, tak by jsme jim s bráchou ...

AKTOVKA

Dlouho jsem vybírala aktovku pro svou dcerku, aby splňovala ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz