Vrhli jste se v novém roce na dravější vaření? Připravte si metabolicky přívětivý recept na cizrnovou polévku, která přispívá k udržování hormonální rovnováhy a redukci váhy.
Cizrna pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi.
Ingredience:
2 porce cizrny namočené nejlépe přes noc
2 porce zeleniny – mrkev,
celer a cibule – 2/3 kořenovky
½ cibule,
2stroužky česneku
po lžičce – kari, mletého koriandru, římského kmínu a ½ lžičky chilli,
lžíci kokosového oleje
3 lžíce kokosového mléka
hrst sekaného koriandru
sůl a pepř
Postup:
Cizrnu uvařte do měkka a nechte pokrytou vodou – asi 3 prsty nad cizrnu – ve které se vařila. Na kokosovém oleji zpěňte cibulku, přidejte cizrnu i s vodou, předejte zeleninu kousky a jeden stroužek česneku a koření. Uvařte tak, aby zelenina změkla.
Vyndejte si pár lžic cizrny, zbytek umixujte, případně ještě zřeďte, vraťte zpět cizrnu, přidejte nastrouhaný česnek a nasekaný koriandr a dochuťte solí.
Autor: Petra Krajčinovič, Fit a Fresh
Foto: Petra Krajčinovič, Fit a Fresh