Gastro

Cop plný máku a jablek

Sbírání kytiček

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Je doba jablek, tak vyzkoušejte cop plný máku a jablek.

Doba přípravy: asi 40 minut
Doba kynutí: asi 90 minut
Doba pečení: asi 40 minut

Na těsto:
• 1 balení Buchet Dr.Oetker
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 vejce
• 260 ml vlažné vody
• 120 ml oleje (12 PL)

Na makovou náplň:
• 1 balíček (250 g) hotové makové náplně
• 1 KL Rumového aroma Dr.Oetker
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

Na jablečnou náplň:
• 250 g oloupaných nastrouhaných jablek
• 60 g cukru
• 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
• rozinky podle chuti
• 1/2 balíčku Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 2 PL studené vody
• 2 zarovnané PL strouhanky

Na posypání a potření:
• 1 vejce
• 1 PL moučkového cukru

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení
• mašlovačku
• struhadlo
• váleček

Příprava:

1. Na přípravu těsta smícháme směs na buchty, vanilínový cukr, vejce, vodu
a olej a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Necháme zakryté vykynout
na teplém místě 45 – 60 minut.

2. Do hotové makové náplně vmícháme aroma s vanilínovým cukrem.

3. Na přípravu jablečné náplně smícháme v hrnci jablka, cukr, skořicový cukr, rozinky a necháme 3 minuty povařit. Pudingový prášek smícháme s vodou a zamícháme do směsi. Sejmeme z plotny a vmícháme strouhanku.

4. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly a z každého dílu vyválíme obdélník o tloušťce asi 5 mm. Na dva obdélníky těsta naneseme makovou náplň a na další dva naneseme jablečnou náplň, zarolujeme a upleteme cop ze 4 pramenů. Cop položíme
na vymazaný plech na pečení a necháme ještě asi půl hodiny kynout na teplém místě. Potřeme rozšlehaným vejcem. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: stupeň 2

Doba pečení: asi 40 minut

5. Ještě teplý cop lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Foto: Dr. Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků