Pečete rádi sladké moučníky a už nevíte, čím je ozvláštnit? Vyzkoušejte namísto třešní, jahod nebo malin chutnou variantu se zeleninou. Uvidíte, že si pochutnáte.
Čím dál oblíbenější je cuketa, a to především díky své dužině, která dodá výslednému těstu vláčnost. Vyzkoušejte cuketovou bábovku.
Ingredience:
200 g mouky
200 g třtinového cukru
200 g nastrouhané cukety
3 vejce
1,5-2 dcl mléka
6 lžic rostlinného oleje
1/2 prášku do pečiva
Cuketu zbavte vnitřku s jádry a najemno nastrouhejte. Smícháme všechny sypké suroviny, poté přidejte žloutky, mléko a olej. Vše promíchejte. Z bílku ušlehejte sníh a pomalými pohyby ho vmíchávejte do směsi. Díky němu bude bábovka nadýchaná. Pečte při 160 stupních asi 45 minut.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio