Gastro

Cuketová bábovka

Sbírání kytiček

Pečete rádi sladké moučníky a už nevíte, čím je ozvláštnit? Vyzkoušejte namísto třešní, jahod nebo malin chutnou variantu se zeleninou. Uvidíte, že si pochutnáte.

Čím dál oblíbenější je cuketa, a to především díky své dužině, která dodá výslednému těstu vláčnost. Vyzkoušejte cuketovou bábovku. 

Ingredience: 

200 g mouky

200 g třtinového cukru 

200 g nastrouhané cukety

3 vejce 

1,5-2 dcl mléka

6 lžic rostlinného oleje

1/2 prášku do pečiva 

Cuketu zbavte vnitřku s jádry a najemno nastrouhejte. Smícháme všechny sypké suroviny, poté přidejte žloutky, mléko a olej. Vše promíchejte. Z bílku ušlehejte sníh a pomalými pohyby ho vmíchávejte do směsi. Díky němu bude bábovka nadýchaná. Pečte při 160 stupních asi 45 minut.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků