Máte rádi klasické recepty v netradičním kabátě? Pokud ano, určitě si dnes přijdete na své. Zkuste si připravit dorůžova pečené kachní prsíčko s avokádem, cherry rajčátky a omáčkou z fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou.
Ingredience
- 4 kusy kachních prsou
- 1 avokádo
- 12 cherry rajčátek
- 50 g másla
- 4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
- olivový olej
-
sůl a pepř
Ingredience
- Kůži na kachních prsou nařežeme ostrým nožem na kostičky, osolíme a opepříme. Položíme na studenou pánev, necháme opékat dozlatova (z každé strany asi 3-4 minuty) a na dalších 7 minut dopečeme v troubě.
- Avokádo a cherry rajčátka opečeme na pánvi na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou a máslo a krátce prohřejeme.
- Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.
Foto: Kalamáta Papadimitriou
9. 10. 2015