Letní počasí přímo vybízí k lehkým a zdravým jídlům. Vyzkoušejte grilované cuketové jednohubky.
Suroviny:
2–3 cukety
olivový olej
sůl
pepř
citron
čerstvé bylinky: petrželka, bazalka, pažitka, čerstvý baby špenát
krémový sýr (ricotta nebo Lučina light)
Postup
Cukety neloupejte, jen je omyjte a nakrájejte podélně na tenčí plátky, které osolte a nechte chvíli tzv. vyplakat, aby cuketa postila šťávu. Šťávu se solí pak osušte papírovou utěrkou a cukety opepřete.
Připravte si krém ze sýra, najemno nasekaných bylinek a utřeného stroužku česneku a dochuťte šťávou z citronu a pepřem. Cukety ugrilujte, ugrilované plátky poté potřete připraveným krémem a do každé jednohubky vložte lístek špenátu nebo bazalky a pak plátky srolujte a zajistěte párátkem.
Připravila: Katka Soušková