Máte rádi hrušky? Tak je zkuste tentokrát připravit trochu netradičním způsobem.
Grilované hrušky s nivou a slaninou
Ingredience:
● 2 hrušky
● 1 lžíce olivového oleje
● 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou fík
● 1 lžička medu
● špetka kajenského pepře
● sůl
● 100 g anglické slaniny
● 60 g nivy
● hrst salátu mix
Postup:
1. Hrušku podélně rozřízneme a vykrojíme z ní jádřinec.
2. V miscesmícháme olivový olej, balzamikový krém, med, kajenský pepř a sůl. V této směsi necháme hrušky marinovat.
3. Rozpálíme kontaktní gril a ogrilujeme na něm hrušky a anglickou slaninu. Hrušky naplníme kousky nivy, která se v nich hezky rozpustí.
4. Na talířek dáme hrstku salátu, na něj navrstvíme hrušky a anglickou slaninu.
Připravila: red.
Foto: Kalamáta Papadimitriou