Dýně teď mají svou sezónu a seženete je za dobrou cenu. Už jste ochutnali dýňové hranolky?
Dýně je bohatá na vitamíny a minerální látky, obsaženy v ní jsou především vápník, hořčík, fosfor, draslík, beta-karoten a vitamíny A, B, C. Pomáhá při žaludečních potížích. Je vhodná jako součást jídelníčku při redukční dietě, jelikož má nízkou energetickou hodnotu a vysoký obsah vlákniny.
Ingredience:
1 dýně hokkaido
rostlinný olej
bylinky na dochucení
mořská sůl
Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si plech, který vyložte pečícím papírem. Poté se pusťte do přípravy hranolek. Dýni dobře očistěte a vydlabejte. Následně ji nakrájejte na menší části podobné klasickým hranolkům. Vložte je do velké mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte a přidejte bylinky.
Vše dobře promíchejte a vysypte na připravený plech. Pečte v horkovzdušné troubě asi 30 minut. Hranolky je potřeba hlídat. Skvěle se hodí ke všem druhům masa i jako pochutina s rajčatovým nebo jogurtovým dipem.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio