Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně.
Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé.
Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?
Ingredience:
150 ml bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
½ hrnku cukru krupice
¼ hrnku oleje
2 hrnky jahod
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g bílé čokolády
máslo na vytření pekáče mouka na vysypání pekáče
Postup:
1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
Zdroj a foto: akademiekvality.cz