Kotleta se zelím

Kotleta, zelí, pivo a šalotka. Takto by zřejmě pojmenovali náš recept, pokud by se podával ve špičkových restauracích.

Kotleta se zelím
Zobrazit fotografii v galerii

Přestože je dominantou maso, tedy vepřová kotleta, bez dobře připraveného zelí by byl pokrm poloviční. My jsme si vybrali špičaté. Oproti běžné hlávce zelí je chutnější a šťavnatější. My jsme ho připravili na teplý způsob a promíchali s bazalkovým pestem. 


A kam se přidává avizované pivo? Nikam jinam než do výpeku z masíčka. Dobrou chuť. 


Ingredience: 

4 plátky vepřové kotlety 

1 špičaté zelí 

2 šalotky 

200 ml tmavého piva 

40 g másla 

plnotučná hořčice 

pesto 

sůl pepř olej 


Postup: 

1. Špičaté zelí nakrájíme na větší kostičky a spaříme v osolené vodě. Propláchneme studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé. 

2. Vepřovou kotletu osolíme a opepříme. Poté z obou stran kotletu opečeme na rozpálené pánvi a vložíme maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut. 

3. Na pánvičce, kterou jsme používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme do zlatova. Zalijeme pivem, přidáme trochu hořčice a necháme povařit. Nakonec zašleháme máslo. 

4. Zelí dokončíme tak, že ho prohřejeme na pánvi a promícháme s větším množstvím bazalkového pesta. Můžeme přidat máslo pro lepší konzistenci.


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality

DISKUZE K ČLÁNKU

2

udělám, ale jíst bude muž

ODPOVĚDĚT

4

DĚLÁM TO JE TO MOC DOBRÉ

ODPOVĚDĚT

3

Určitě vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (3 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

To, že o Velikonocích nechcete přibrat či si zkazit úspěšné držení zdravého jídelníčku, neznamená, že...

Zdravý vánoční recept: Žitné rohlíčky s pistáciemi a citronem

Zdravý vánoční recept: Žitné rohlíčky s pistáciemi a citronem

Proč je žito lepší než pšenice?

Titulka pro: Vyhlášení soutěže o nejlepší čtenářský recept

Vyhlášení soutěže o nejlepší čtenářský recept

Pročítali jste se zájmem recepty, které nám posílaly naše čtenářky? Anebo jste sami dokonce přispěli...

Posílejte nám své recepty a vyhrajte poukázku do Potten & Pannen

Také si doma jako oko v hlavě střežíte starý recept na vanilkové rohlíčky po mamince...

Titulka pro: Oáza krásy a zdravého životního stylu

Oáza krásy a zdravého životního stylu

Zajímají vás nové trendy ve zkrášlování, modelaci postavy, wellnes, relaxaci a zdravém životním stylu? Pak...

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

DEKORACE ONLINE

Dobrý večer, poradíte prosím, kde mají na internetu hezké ...

JAKÉ KOUPIT OŘÍŠKOVÉ MÁSLO?

Dobrý den, nemáte prosím doporučení na kvalitní ...

DOPLŇKY STRAVY

Dobrý večer, poradíte prosím jaké doplňky užívat pro ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz