Gastro

Makové lívance se švestkovým rozvarem

Sbírání kytiček

Kdo by neměl rád lívance! K snídani, k večeři nebo jako dezert. Už se vám sbíhají chutě? Zkuste do nich přidat mák a přelít je švestkovým rozvarem.

Kombinace těchto ingrediencí vám doslova učaruje. Lívanečky vypadají pro oko fantasticky, ale stejně tak i chutnají.

Recept pro 4 osoby, příprava ca. 45 minut

Na těsto potřebujete:

• 180 g hladké mouky 

• 4 lžíce cukru krupice 

• 2 lžičky prášku do pečiva 

• 2 velké lžíce mletého máku 

• 2 vejce 

• 250 ml mléka 

Na švestkový rozvar potřebujete:

• 0,5 kg švestek 

• 4 lžíce cukru krupice 

Postup:

Nejdříve smíchejte veškeré sypké ingredience, přidejte vejce, mléko a vše promíchejte ručním šlehačem. Těsto nechejte odstát přibližně 15 minut. Mezi tím si připravte švestkový rozvar. Švestky pokrájejte na menší kousky, přidejte cukr a na mírném ohni povařte 10 minut. Do rozpáleného lívanečníku naběračkou vlijte těsto a smažte z obou stran dozlatova na malém množství slunečnicového oleje nebo másla. Ještě horké lívanečky zalijete švestkovým rozvarem.

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků