Gastro

Mrkvový velikonoční beránek

Sbírání kytiček

Symbol beránka nesmí ve velikonočních přípravách chybět. Mnozí z nás už mají své ozkoušené recepty a ověřené ty nejlepší formy.

Proč ale nezkusit něco nového, stejně chutného, navíc ale zdravého. Proč si potěšení odepírat?

Ingredience

300 g špaldové mouky
4 střední mrkve nastrouhané najemno
½ kelímku kyšky
2 vejce
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
nasekané mandle sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice
špetka soli
šťáva z čerstvého citronu

Postup

Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.

Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Naturhaus
Zdroj fotografií: Naturhaus
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků