Gastro

Palačinky s dušenými jablky

Sbírání kytiček

Jablka jsou jednou z mála potravin, kterou seženete během celého roku. Přesto jsou stále chuťově dobrá.

Jestliže je nestačíte sníst do té doby, než trochu zvrásní, klidně je pak použijte do palačinek. Poduste je na másle s trochou skořice a rumu a rázem si navodíte příjemnou vzpomínku na Vánoce. Aby bylo jídlo více komplexní, podávejte ho s bílým jogurtem a vlašskými ořechy. 

Až budete kupovat jogurt, sledujte na etiketě jeho složení. Ne všechny totiž obsahují probiotika, která podporují zažívání a imunitu.

Na palačinky:

400 ml vlažného mléka
200 g hladké mouky
2 vejce
1 vanilinový cukr
špetka soli slunečnicový olej na smažení

Na jablka:

400 g jablek
50 g másla
80 g cukru krupice
1 lžíce rumu
½ lžičky mleté skořice
šťáva z 1 citronu

K podávání:

hrst vlašských ořechů
100 ml bílého jogurtu

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Akademie kvality
Zdroj fotografií: Akademie kvality
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků