V horkém počasí bývá chuť spíše na lehčí jídla. Namísto knedlíku upřednostní většina z nás třeba salát s pečivem. Aby na vašich talířích nebyla nuda, přinášíme zajímavý „letní“ recept – neotřelou kombinaci kuřecího masa, nivy, řapíkatého celeru a dalších zdravých ingrediencí.
Salát s hrozny, špenátem, nivou a grilovaným kuřecím
Ingredience:
200 g Kuřecích prsou
150 g Bílého hroznového vína
100 g Nivy
1x Řapíkatý celer
1x Jablko
½ dl Bílého vína
Čerstvý listový špenát
Olivový olej
Pepř mletý
Citron
Sůl a cukr
Postup:
Zeleninu a ovoce pečlivě omyjeme. Jablko a řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky. Přidáme hroznové víno a listový špenát. Vše jemně promícháme. Přidáme špetku soli a pepře a na špičku lžičky trochu cukru. Zalijeme bílým vínem, zakápneme olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme naporcovanou nivu a grilovaná kuřecí prsa. Dle chuti můžeme ještě přidat pár kapek šťávy z citronu.
Nezbývá než popřát dobrou letní chuť 🙂
Připravila: red.
Foto: DZ Klatovy