Páteční recept je tady. Tentokrát hezky masitý i s potřebnými vitaminy a vlákninou. Vyzkoišejte vepřovou panenku se zeleninou a jablky.
Ingredience
400-500 g vepřové panenky
čerstvě mletý pepř
vločková sůl
3 mrkve
2 petržele
1 jablko
olivový olej
1 lžíce přepuštěného másla
5 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
Postup
Panenku opepříme a naložíme do olivového oleje. Necháme chvilku marinovat.
Mezitím si dobře omyjeme mrkev a petržel (neloupeme, pouze kartáčkem očistíme). Mrkve si rozpůlíme a petržele rozčtvrtíme. Do misky si dáme trochu olivového oleje, 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem, pepř a sůl a zeleninu v oleji dobře promícháme.
Mrkev a petržel vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut.
Jablko rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a jablko na něm orestujeme. Když nám jablko začne zlátnout, přidáme 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem a necháme zredukovat.
Vepřovou panenku opečeme zprudka na pánvi ze všech stran, na 5-10 minut ji zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
Na talíř naservírujeme pečenou zeleninu, zkaramelizované jablko a na plátky nakrájenou vepřovou panenku, kterou posypeme vločkovou solí.
Připravila: Katka