Vařili jste už něco s pivem? Pokud vás tato premiéra teprve čeká, těšte se. Pivo totiž dodá pokrmu jedinečný šmrnc.
V našem receptu ho využijete na podlití masíčka, které na konci naservírujete společně s orestovaným špenátem a opečeným křupavým česnekem.
Ingredience:
700 g vepřového boku
lžička kmínu
1 cibule nahrubo
15 stroužků česneku
250 ml piva
700 g čerstvého špenátu
Postup:
1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, přidáme kmín, cibuli, 10 stroužků česneku na plátky a promícháme.
2. Maso vysypeme na pekáč a podlijeme pivem.
3. Vrabce pečeme na 160–180 °C hodinu a půl, dokud není maso měkké a zlatavé.
4. V průběhu pečení maso přeléváme a obracíme.
5. Zbylých 5 stroužků česneku si nakrájíme na plátky, dáme do velkého hrnce s olejem a vypečeme do zlatova, česnek vytáhneme a na oleji orestujeme špenát zprudka.
6. Špenát osolíme a při servírování posypeme křupavým česnekem.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Regionální potravina
Foto: Regionální potravina