Gastro

Vrabci na pivu se špenátem

Sbírání kytiček

Vařili jste už něco s pivem? Pokud vás tato premiéra teprve čeká, těšte se. Pivo totiž dodá pokrmu jedinečný šmrnc.

V našem receptu ho využijete na podlití masíčka, které na konci naservírujete společně s orestovaným špenátem a opečeným křupavým česnekem. 

Ingredience: 

700 g vepřového boku 

lžička kmínu 

1 cibule nahrubo 

15 stroužků česneku 

250 ml piva 

700 g čerstvého špenátu 

Postup: 

1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, přidáme kmín, cibuli, 10 stroužků česneku na plátky a promícháme. 

2. Maso vysypeme na pekáč a podlijeme pivem. 

3. Vrabce pečeme na 160–180 °C hodinu a půl, dokud není maso měkké a zlatavé. 

4. V průběhu pečení maso přeléváme a obracíme. 

5. Zbylých 5 stroužků česneku si nakrájíme na plátky, dáme do velkého hrnce s olejem a vypečeme do zlatova, česnek vytáhneme a na oleji orestujeme špenát zprudka. 

6. Špenát osolíme a při servírování posypeme křupavým česnekem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Regionální potravina
Foto: Regionální potravina

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků