Přemýšlíte, co ugrilovat? Vyzkoušejte oblíbená žebírka. Tentokrát Kansas-city.
Doba na přípravu: 5 minut + 2 hodiny marinování
Doba grilování: 1-1 ½ hodiny
Marináda:
3 lžíce soli
2 lžíce papriky
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce oregana
2 lžičky cibulové soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička čerstvě umletého černého pepře
½ lžičky mletého nového koření
½ lžičky skořice
1,5 kg vepřových žebírek v celku
Omáčka barbecue:
1 lžička soli
200 g cukru
80 ml hovězího fondu
12 ml dijonské hořčice
10 ml bílého vinného octa
12 ml worcesterské omáčky
250 g pasírovaných rajčat
1 ½ lžičky čili
Příprava:
Sůl, papriku, kmín, oregano, cibulovou sůl, sušený česnek, černý pepř, mleté nové koření a skořici dobře promícháme. Maso důkladně potřeme kořenicí směsí a marinujeme 2 hodiny.
Vepřové žebírko grilujeme při středním žáru 1 až1 ½ hodiny a 20 minut před koncem doby grilování je potřeme omáčkou barbecue. Žebírka necháme 5 minut odpočinout, nakrájíme je na kousky a podávámese zbytkem omáčky.
Omáčka barbecue:
Všechny přísady vložíme do velkého těžkého hrnce a přivedeme k varu. Bez pokličky zvolna vaříme 1 až 2 hodiny, až omáčka zhoustne. Často mícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Během posledních pěti minut grilování potíráme maso omáčkou a zbytek podáváme jako dip.
Foto: Weber
24. 7. 2015