
Stylový pivovar láká na steaky
Chystáte se na výlet nebo dovolenou do Orlických hor? Kromě nádherné přírody, skvělých cyklostezek a početných hradů a zámků tady najdete také několik gurmánských restaurací, které rozhodně stojí za návštěvu. Jednou z nich je Měšťanský pivovar Hylváty v Ústí nad Orlicí se stylovou restaurací, pivnicí a kavárnou, který je skvělou zastávkou při jedné z nejfrekventovanějších podorlických cyklotras. Kdo by odolal domácí paštice s husími játry a mandlovými lupínky, jehněčímu kolínku s bramborovo-celerovým pyré nebo bryndzovým pirohům s baby špenátem? Milovníci masa budou nadšeni z bohaté nabídky steaků a zdejší čerstvě upečené exkluzivní domácí dezerty, to jsou skutečná umělecká díla. Výletníci i rodiny s dětmi ocení příjemné venkovní posezení na nádvoří pivovaru, samozřejmostí je dětské hřiště i útulná herna. Více informací: pivovar-ustinadorlici.cz
Venkovská romantika
Nevíte, kde strávit romantický večer se svou láskou, případně uspořádat rodinnou oslavu? V restauraci středočeského Park Hotelu Popovičky můžete ochutnat celou řadu českých i mezinárodních specialit z čerstvých surovin. Novým šéfkuchařem zdejší restaurace se stal talentovaný Petr Hajný, který při tvorbě nového jídelního lístku sekundoval uznávanému Janu Punčochářovi z pražského Grand Cru Restaurant & Bar.
Nové menu je založené na česko-rakouské kuchyni s odlehčenými prvky a důraz kladl šéfkuchař na jednoduchost, sezónnost a moderní přístup. Kuchaři používají lokální suroviny a každý den je k dispozici čerstvé pečivo z vlastní pekárny. Veškeré poctivě připravované pečivo či koláče, které se peče denně, si můžete také koupit v prodejně vedle hlavní hotelové budovy. „V hotelové restauraci si musíme zakládat na jednoduchosti, nic přehnaného. Maso, omáčka, příloha a zelenina,“ dodává Jan Punčochář. Park Hotel Popovičky najdete nedaleko Prahy v poklidné vesnici Popovičky.
Více informací: www.parkhotelpopovicky.cz
Hodování pod horami
Hledáte, kde si takzvaně dobít baterky? Dolní Morava je v zimě rájem lyžařů, od jara do podzimu pak cyklistů, turistů ale i milovníků wellness a zejména rodin s dětmi. Pokud se chcete opravdu výborně najíst, zavítejte do Wellness hotelu Vista a navštivte jeho restauraci Podbělka. Zjídelního lístku plného regionálních specialit si vybere každý, v nabídce jsou čerstvé ryby, zvěřina, grilovaná masa i steaky. A zkrátka nepřijdou ani ti, kteří preferují lehčí a bezmasé pokrmy. Dopřát si můžete lokální čerstvé i zrající sýry nebo domácí dezerty.
Dejte si několikachodovou večeři a rozmazlete své chuťové buňky. Šéfkuchař Petr Svoreň doporučuje například jelení hřbet sous vide s bramborovým knedlíkem se slaninou, filety ze pstruha pošírované v másle s květákovým pyré, vepřovou panenku s pečeným pórkem a zauzenými bramborami a omáčkou demi glace nebo smažený telecí řízek Určitě uvítáte, že speciální menu jsou připravená i pro děti.
Více informací: www.hotel-dolnimorava.cz
Připravila: Simona
Foto: archiv restaurací
17. 3. 2016