Dnes přinášíme opět recept pro náročné. Připravte si salát z tuňáka s mangem, chilli a zeleninou podle receptu šéfkuchaře Hynka Vávry z Hliněné bašty.
Suroviny:
Tuňák: 200 g
1ks mango (zralé)
1/2 ks červená paprika
1/2 žlutá paprika
1ks jarní cibulka
1/2 chilli paprička
ledový salát
rukola
limetka
citrón
čerstvě mletý pepř
sůl
Příprava:
Steak z tuňáka vysoký 1,5cm opečeme z každé strany 30 sekund, nakrájime na kostičky a necháme vychladnout. Tuňáka opečeme „rare“ aby zůstal uvnitř růžový
Do misky nakrájime mango, červenou a žlutou papriku, jarní cibulku a chilli papričku. Přidáme tuňáka, ochutíme soli, štávou z limetky a nepříliš na hrubo mletým pepřem. Dáme na hodinu zchladit do ledničky.
Salát z tuňáka podávame na proužcích ledového salátu a rukoly dochucené olivovým olejem a štávou z citronu vychlazené.
Foto: Hliněná bašta
22. 10. 2010