
Doba přípravy: asi 15 minut
Doba pečení: asi 30 minut
Na těsto:
• 1 balení Palačinek Dr.Oetker
• 500 ml vody
Na náplň:
• 250 g zmrazeného špenátu
• 1 cibule
• 250 g čerstvých žampiónů
• 4 stroužky česneku
• špetka soli
• pepř
• kmín
Na ozdobení:
• 250 ml smetany ke šlehání
• strouhaný sýr (dle chuti)
• různá semínka (např. dýňová, slunečnicová)
Ještě potřebujeme:
• pánvičku na palačinky
• kulatou zapékací misku nebo dortovou formu
Příprava:
- Palačinky připravíme s vodou podle návodu na obale a usmažíme.
- Špenát vložíme do hrnce a na mírném ohni necháme rozmrazit, cibuli nakrájíme, žampióny očistíme a nakrájíme. Žampiony podusíme na cibuli. Ze špenátu necháme odpařit přebytečnou vodu a přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Žampióny osolíme a přidáme špetku kmínu.
- V zapékací misce (pokud chceme použít dortovou formu, vyložíme ji alobalem) prokládáme palačinky střídavě špenátem a žampiony. Postup opakujeme, dokud máme k dispozici palačinky. Na poslední vrchní palačinku již náplň neklademe.
- Palačinky polijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a semínky. Zapékací misku nebo dortovou formu vložíme do trouby a zapečeme.
Elektrická trouba: 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3 – 4 (předehřátá)
Doba pečení: asi 30 minut
TIP 1: Podáváme jako samostatný teplý pokrm k obědu nebo večeři se zeleninovým salátem.
TIP 2: Palačinkový dort chutná skvěle i za studena.
Foto: Dr. Oetker
9. 3. 2012