Nevíte, co s jablky? Zkuste netradiční recept na smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou pěnou!
Ingredience:
- 2 jablka
- 3 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 3 dcl bílého vína
- 2 špetky skořice
- 1 vanilkový cukr
- 120g bílé čokolády
- 250 ml smetany
- Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
Postup:
- Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájíme na kolečka 1cm široké.
- Takto připravené plátky jablka obalíme v těstíčku z vajec, mouky, bílého vína, skořice, cukru a špetky soli.
- Smažíme v rozpáleném oleji na 170 °C dozlatova z obou stran.
- Do vyšlehané smetany vmícháme rozehřátou bílou čokoládu se špetkami skořice. Pozor na teplotu čokolády, aby se směs nesrazila: čokoláda musí být vlažná tak, aby „na prstu nehřála“.
- Při podávání jablka zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Kalamáta Papadimitriou
Zdroj fotografií: Kalamáta Papadimitriou