Gastro

Smažená jablka ve skořicovém těstě se skořicovou pěnou

Sbírání kytiček

Nevíte, co s jablky? Zkuste netradiční recept na smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou pěnou!

Ingredience:

  • 2 jablka
  • 3 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 dcl bílého vína
  • 2 špetky skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120g bílé čokolády
  • 250 ml smetany
  • Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou

Postup:

  1. Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájíme na kolečka 1cm široké.
  2. Takto připravené plátky jablka obalíme v těstíčku z vajec, mouky, bílého vína, skořice, cukru a špetky soli.
  3. Smažíme v rozpáleném oleji na 170 °C dozlatova z obou stran.
  4. Do vyšlehané smetany vmícháme rozehřátou bílou čokoládu se špetkami skořice. Pozor na teplotu čokolády, aby se směs nesrazila: čokoláda musí být vlažná tak, aby „na prstu nehřála“.
  5. Při podávání jablka zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Kalamáta Papadimitriou
Zdroj fotografií: Kalamáta Papadimitriou
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL