
Jeho antioxidační aktivita může snížit zánět, což může pomoci zlepšit imunitní funkci. Chrání buňky před volnými radikály, posiluje tělo vyčerpané stresem, ovlivňuje vstřebávání železa a snižuje únavu. Je také významný i při tvorbě kolagenu, který má vliv na funkci cév, kostí, chrupavek, dásní a zubů.
Mezi přirozené zdroje patří šípek, černý rybíz nebo paprika. Významným zdrojem je petržel, pažitka, paprika, brambory, brokolice nebo růžičková kapusta, květák, jahody nebo kiwi.
A jak se lipozomální forma liší od „klasického“ céčka včetně toho vyrobeného z přírodních zdrojů?
Velmi jednoduše, většina vitamínu C se ani do střev nedostane, protože je ještě předtím natrávena žaludečními šťávami. Tak se nám přes střevní stěny do krevního oběhu dostane jen minimální množství daného vitaminu. Vitamín C v lipozomální podobě je obalen v liposomech, fosfolipidech a ty jej nejen ochrání před vlivem žaludečních šťáv, ale díky schopnosti fosfolipidů se vitamín C dostane velmi rychle do krevního řečiště, kde vykoná svou práci. Při podávání lipozomální formy vitaminu C se uvádí 93% někdy až 98% vstřebatelnost vitamínu C.
LipoCMoringa obsahuje 211% doporučené denní dávky vitamínu C a moringu olejodárnou, která podpoří vstřebatelnost vitamínu do těla a pomůže s přebytečnými kily.
Více informací najdete na www.herbandme.cz.
Tři z vás mohou vyhrát LipoCMoringa.
Soutěž probíhá od 1. do 15. listopadu 2020
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Herb and Me
Foto: Herb and Me
Kde sídlí společnost Herb and Me?
zvolili správnou odpověď
v Jaroměři
uživatelé s přezdívkou
1. místo - seminko2. místo - ruzicka13. místo - polinka1