Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker
Další 4 fotografie v galerii

Kvásek obsahuje bakterie mléčného kvašení a tím dodá chlebu i pečivu dokonalou lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Je vhodný na pečení kváskového chleba a pečiva, ale také na pečení sladkých moučníků například bábovek, mazanců nebo vánoček. Kváskové pečivo vám vydrží dlouho čerstvé. 

Dr. Oetker Žitný kvásek Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker Žitný kvásek Foto: Dr. Oetker


Žitný kvásek Dr.Oetker obsahuje pouze rostlinné složky a je to proto certifikovaný VEGAN výrobek. Kvásek můžete použít také na přípravu těsta v domácí pekárně. S Žitným kváskem Dr. Oetker můžete péct dvěma způsoby – rychle nebo tradičně. 


Rychlé pečení kváskového chleba 

Pro okamžité použití sušeného kvásku je nutné do těsta přidat i sušené droždí. Výhodou je, že nemusíte kvásek pěstovat předem. Díky kvásku a droždí je pak chléb krásně nakynutý a zároveň vzdušný, kvásek mu tak dodá typickou kváskovou chuť a vůni. 


Recept na rychlé pečení domácího kváskového chleba, který najdete na obalu, byl pečlivě vyzkoušený ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud dodržíte správný postup i vybrané suroviny, máte 100 % jistotu, že se vám chléb povede. 

Dr. Oetker ošatka Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker ošatka Foto: Dr. Oetker


Tradiční pečení kváskového pečiva 

Sušený kvásek můžete také oživit a péct bez použití dalších kypřidel. Musíte ale počítat s tím, že tento proces bude trvat několik dnů. Návod na oživení kvásku najdete na: https://www.oetker.cz/kvasek/oziveni-kvasku

Dr. Oetker zástěra Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker zástěra Foto: Dr. Oetker


Domácí kváskový chléb připravený pomocí Žitného kvásku Dr. Oetker. 

V míse smícháte: 150 g žitné mouky 350 g pšeničné hladké mouky 1,5 kávové lžičky soli 1 kávovou lžičku cukru 1 balíček Droždí Dr. Oetker 1 balíček Žitného kvásku Dr. Oetker Postupně přidáte 400 ml vlažné vody, důkladně prohnětete a vypracujete hladké těsto. 


Přikryjete ho utěrkou a necháte na teplém místě asi hodinu kynout. Poté těsto ještě jednou propracujete a přenesete do formy (10x30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřete vodou a podélně nařízněte nožem. Chléb můžete posypat semínky nebo kmínem. Těsto necháte ještě hodinu kynout ve formě. 


Vložíte do předehřáté trouby na 220º C a poté ho dáte na 15 minut péci. Pak ztlumíte teplotu na 190º C a pečte ještě dalších 30 minut. Chléb z trouby vyjměte a nechte zcela vychladnout. 


Více informací najdete na www.oetker.cz.


Tři z vás mohou vyhrát balíček od Dr. Oetkera.


Soutěž probíhá od 9. do 23. srpna 2020.


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Dr. Oetker

Foto: Dr. Oetker

Vyhlášení vítěze soutěže
Na otázku
Kdy byla založena společnost Dr. Oetker?
zvolili správnou odpověď
1891
uživatelé s přezdívkou
1. místo - ŠÍDLO2. místo - Vikouš3. místo - zuzinka

DISKUZE K ČLÁNKU

2

blahopřeji

ODPOVĚDĚT

2

gratuluji všem

ODPOVĚDĚT

1

Gratuluji a přeji úspěšné pečení.

ODPOVĚDĚT

1

Ať je Vám třem na rozdíl ode mě tato praktická výhra k užitku .
Gratuluji!

ODPOVĚDĚT

1

Blahopřeji ke krásné výhře.

ODPOVĚDĚT

1

To je bomba! Počátky mého pečení z kvásku začaly už letos v květnu. To bylo něco! Teď jsem přestala, kvásek mám v mrazničce. Fakt je, že upéct z kvásku je umění. Zatím to moc vychytané nemám.

ODPOVĚDĚT

3

nevím jak připravit kvásek poraďte

ODPOVĚDĚT

6

Praktické, ale já bych nevyužila.
Ani slušivá zástěrka by u nás nenašla uplatnění.
Ať vyhraje nějaká šikovná kuchařinka!

ODPOVĚDĚT

3

Moc pěkná a praktická výhra.

ODPOVĚDĚT

4

PEČU CHLEBA A HOUSKY...

ODPOVĚDĚT

2

Také jsem se dala v této době do pečení chleba.

ODPOVĚDĚT

1

Také peču, většinou ale v pekárně.

ODPOVĚDĚT

4

Dr.Oetker má moc dobré výrobky

ODPOVĚDĚT

4

Výrobky Dr. Oetkera v kuchyni používám a také na výrobu marmelád.
Chleba také sem tam doma peču. Takkže se zapojím do soutěže.

ODPOVĚDĚT

4

Hodně štěstí všem! Pekařka chleba ze mě nebude :-)

ODPOVĚDĚT

3

Moc hezká výhra, výrobky této společnosti jsou i nás jako doma.

ODPOVĚDĚT

4

Praktická výhra pro kuchařinky.

ODPOVĚDĚT

3

tak ted ještě vyhrár

ODPOVĚDĚT

3

Domácí chlebík, to by bylo něco.

ODPOVĚDĚT

3

Krásná výhra, moc bych si ji přála. Přeji všem příjemné letní dny.

ODPOVĚDĚT

3

Od Oetkera mám ráda hlavně pudink Hořká čokoláda, používám ho jako náplň do odpalovaných věnečků a rodina si mlaská.

ODPOVĚDĚT

3

bez výrobků od Dr. Oetkera bych se neobešla ve své kuchyni

ODPOVĚDĚT

5

perfektní soutěž i výhra

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (23 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

ŠICÍ STROJ JAKO DÁREK

Zdravím maminky, moje máma by si přála nový šicí stroj, ...

ŠICÍ STROJ

Poraďte jakou značku šicího stroje je nejlepší ...

LUPENKA

Doporučil by mi někdo něco na lupenku?

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz