Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker
Další 4 fotografie v galerii

Kvásek obsahuje bakterie mléčného kvašení a tím dodá chlebu i pečivu dokonalou lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Je vhodný na pečení kváskového chleba a pečiva, ale také na pečení sladkých moučníků například bábovek, mazanců nebo vánoček. Kváskové pečivo vám vydrží dlouho čerstvé. 

Dr. Oetker Žitný kvásek Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker Žitný kvásek Foto: Dr. Oetker


Žitný kvásek Dr.Oetker obsahuje pouze rostlinné složky a je to proto certifikovaný VEGAN výrobek. Kvásek můžete použít také na přípravu těsta v domácí pekárně. S Žitným kváskem Dr. Oetker můžete péct dvěma způsoby – rychle nebo tradičně. 


Rychlé pečení kváskového chleba 

Pro okamžité použití sušeného kvásku je nutné do těsta přidat i sušené droždí. Výhodou je, že nemusíte kvásek pěstovat předem. Díky kvásku a droždí je pak chléb krásně nakynutý a zároveň vzdušný, kvásek mu tak dodá typickou kváskovou chuť a vůni. 


Recept na rychlé pečení domácího kváskového chleba, který najdete na obalu, byl pečlivě vyzkoušený ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud dodržíte správný postup i vybrané suroviny, máte 100 % jistotu, že se vám chléb povede. 

Dr. Oetker ošatka Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker ošatka Foto: Dr. Oetker


Tradiční pečení kváskového pečiva 

Sušený kvásek můžete také oživit a péct bez použití dalších kypřidel. Musíte ale počítat s tím, že tento proces bude trvat několik dnů. Návod na oživení kvásku najdete na: https://www.oetker.cz/kvasek/oziveni-kvasku

Dr. Oetker zástěra Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker zástěra Foto: Dr. Oetker


Domácí kváskový chléb připravený pomocí Žitného kvásku Dr. Oetker. 

V míse smícháte: 150 g žitné mouky 350 g pšeničné hladké mouky 1,5 kávové lžičky soli 1 kávovou lžičku cukru 1 balíček Droždí Dr. Oetker 1 balíček Žitného kvásku Dr. Oetker Postupně přidáte 400 ml vlažné vody, důkladně prohnětete a vypracujete hladké těsto. 


Přikryjete ho utěrkou a necháte na teplém místě asi hodinu kynout. Poté těsto ještě jednou propracujete a přenesete do formy (10x30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřete vodou a podélně nařízněte nožem. Chléb můžete posypat semínky nebo kmínem. Těsto necháte ještě hodinu kynout ve formě. 


Vložíte do předehřáté trouby na 220º C a poté ho dáte na 15 minut péci. Pak ztlumíte teplotu na 190º C a pečte ještě dalších 30 minut. Chléb z trouby vyjměte a nechte zcela vychladnout. 


Více informací najdete na www.oetker.cz.


Tři z vás mohou vyhrát balíček od Dr. Oetkera.


Soutěž probíhá od 9. do 23. srpna 2020.


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Dr. Oetker

Foto: Dr. Oetker

Vyhlášení vítěze soutěže
Na otázku
Kdy byla založena společnost Dr. Oetker?
zvolili správnou odpověď
1891
uživatelé s přezdívkou
1. místo - ŠÍDLO2. místo - Vikouš3. místo - zuzinka

DISKUZE K ČLÁNKU

2

blahopřeji

ODPOVĚDĚT

3

gratuluji všem

ODPOVĚDĚT

2

Gratuluji a přeji úspěšné pečení.

ODPOVĚDĚT

3

Ať je Vám třem na rozdíl ode mě tato praktická výhra k užitku .
Gratuluji!

ODPOVĚDĚT

2

Blahopřeji ke krásné výhře.

ODPOVĚDĚT

2

To je bomba! Počátky mého pečení z kvásku začaly už letos v květnu. To bylo něco! Teď jsem přestala, kvásek mám v mrazničce. Fakt je, že upéct z kvásku je umění. Zatím to moc vychytané nemám.

ODPOVĚDĚT

3

nevím jak připravit kvásek poraďte

ODPOVĚDĚT

7

Praktické, ale já bych nevyužila.
Ani slušivá zástěrka by u nás nenašla uplatnění.
Ať vyhraje nějaká šikovná kuchařinka!

ODPOVĚDĚT

4

Moc pěkná a praktická výhra.

ODPOVĚDĚT

5

PEČU CHLEBA A HOUSKY...

ODPOVĚDĚT

3

Také jsem se dala v této době do pečení chleba.

ODPOVĚDĚT

2

Také peču, většinou ale v pekárně.

ODPOVĚDĚT

4

Dr.Oetker má moc dobré výrobky

ODPOVĚDĚT

5

Výrobky Dr. Oetkera v kuchyni používám a také na výrobu marmelád.
Chleba také sem tam doma peču. Takkže se zapojím do soutěže.

ODPOVĚDĚT

5

Hodně štěstí všem! Pekařka chleba ze mě nebude :-)

ODPOVĚDĚT

4

Moc hezká výhra, výrobky této společnosti jsou i nás jako doma.

ODPOVĚDĚT

5

Praktická výhra pro kuchařinky.

ODPOVĚDĚT

3

tak ted ještě vyhrár

ODPOVĚDĚT

4

Domácí chlebík, to by bylo něco.

ODPOVĚDĚT

3

Krásná výhra, moc bych si ji přála. Přeji všem příjemné letní dny.

ODPOVĚDĚT

4

Od Oetkera mám ráda hlavně pudink Hořká čokoláda, používám ho jako náplň do odpalovaných věnečků a rodina si mlaská.

ODPOVĚDĚT

4

bez výrobků od Dr. Oetkera bych se neobešla ve své kuchyni

ODPOVĚDĚT

6

perfektní soutěž i výhra

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (23 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

FREESTYLE KOLOBĚŽKA

Zdravím, nemáte prosím doporučení, kde objednat ...

DETOX ORGANISMU

Jakým způsobem podstupujete detox organismu ? Hrozně ráda ...

TINKTURA

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2020, MeziŽenami.cz