Gastro

Špenátový krém s vajíčkem podle Petra Havlíčka

Sbírání kytiček

V chladném počasí se hodí teplá polévka. Připravte si špenátový krém s vajíčkem.

 

Ingredience:

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 2 litry čistého zeleninového vývaru
  • 1 menší cibulka
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl
  • 1 vajíčko na ozdobu
  • 1 lžíce zakysané smetany

 

Postup:

V hrnci s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžičku oleje a orestujeme na ní dorůžova na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme čerstvý špenát a necháme prohřát a zavadnout. Mícháme, dokud to jde a špenát se nepřipaluje. Poté zalijeme vývarem a necháme vařit asi 15–20 minut a také dokud se tekutina nesrazí na polovinu. Poté špenát rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem dohladka a dochutíme. Pokud by byl vývar příliš silný, můžeme lehce naředit polotučným mlékem.

Další recepty Petra Havlíčka a Petra Lamschové najdete v knize Jídlo jako životní styl II.

Foto: Mladá Fronta
7. 11. 2014
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků