
Ingredience:
- 4 steaky z vepřové panenky
- najemno nasekané čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj)
- olivový olej
- 300 g celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
- 50 g másla
- sůl
Postup:
- Vepřovou panenku nasolíme, okořeníme bylinkami a necháme odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečeme ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracíme, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.
- Celer oloupeme, nakrájíme na větší kusy, společně s tymiánem, solí, olejem a stroužkem česneku zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájíme na menší kousky, které orestujeme na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.
- Jako přílohu podáváme krém ze sladkých brambor.
Foto: Kalamáta Papadimitriou
25. 9. 2015