Gastro

Těstovinový salát s jarními bylinkami a ricotou

Sbírání kytiček

Máte rádi těstovinové saláty? Dnes pro vás máme recept od Petra Havlíčka a Petry Lamschové na těstovinový salát s bylinkami a rikotou.

Nutriční hodnoty:

Energie 298 kcal
Bíkoviny 13 g
Tuky 6,5 g
Sacharidy 45 g
Cholesterol 12,5 mg
Vláknina 5 g
Sodík 56 mg

 

Ingredience:

  • 300 g rigatoni (krátkých dutých rýhovaných těstovin)
  • 2 cukety ( 1 zelená a 1 žlutá – dle chuti)
  • 1 lilek
  • 150 g malých rajčátek
  • 100 g ricoty (30 % tuku v sušině)
  • svazeček oregana, tymiánu a bazalky
  • několik jarních cibulek
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

Těstoviny uvaříme al dente. Na půlky nakrájená rajčata vložíme do misky, přidáme lžičku oleje a nasekané bylinky a necháme v chladu marinovat.

Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na lžíci oleje, přidáme cuketu a lilek, osolíme a lehce orestujeme, aby zelenina mírně změkla. Necháme vychladnout. Promícháme s těstovinami, nakrájeným masem a marinovanými rajčátky. Podáváme zakápnuté balzamikovým octem a ozdobené lžičkou ricoty.

Tip: Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Recept je z knihy Jídlo jako životní styl, vydala Mladá Fronta.

Chcete-li poradit přímo od autora a odborníka na výživu, podívejte se na jeho strány www.petr-havlicek.com.

Foto: Mladá Fronta
13. 6. 2014
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků