Společnost

VIP prostřeno

Sbírání kytiček

Na dvou místech to dnes bude pěkně vřít. VIP Prostřeno! opět pokračuje a vy se jen usaďte do pohodlných křesílek před televizní obrazovku. Dnes si můžete vychutnat vaření operní divy Andrey Kalivodové a zpěváka Ládi Kerndla.

Na konci pořadu se dozvíte, který z hostů by si rád hvězdné vaření protáhl z týdne nejlépe na celý měsíc i to, kdo si tentokrát odnese hlavní výhru. Ale teď už nezdržujme a hupky šupky do kuchyně!


Andrea se umí prodat

Sólistka Národního divadla v Praze Andrea Kalivodová divákům představí svého tatínka – ale proč? Že by jako pomocnou sílu v kuchyni? Uvidíme, jak jim to v tandemu půjde. Ostatně uvidí i hosté, protože Andrea své menu ukryla do operního světa. Předkrm Zkouška na operu je z lososa, ale jakápak asi bude Chytračka? Přestože na talíři zrovna neláká svou „vizáží“, podle kuchařky je děsně zdravá a myslí si, že rajská jablíčka jako základ přece musí mít všichni rádi. Nemýlí se, nebo snad ano? Hádejte, kterému ze spolustolovníků nepůjde tahle polévka pod nos, ani do pusy, a kdo ji naopak vychválí téměř až do nebes. Hlavní pokrm se jmenuje Služka paní, základem je vepřová panenka, ovšem podaří se ji připravit dokonale, nebo bude třeba tužší maso důvodem nespokojenosti? A co těstoviny jako příloha, dá se na nich něco zkazit? Zpěvačka má však podle Ládi jednu velkou výhodu: „Ať je to výborné, nebo ať to stojí za pendrek, každopádně to umíš prodat.“ Všechno ale určitě vyrovná sladká tečka v podobě celozrnné bábovky a zřejmě i zábava – co byste čekali od pěvkyně?


Láďa Kerndl vaří na statku

Kdo má rád tohoto oblíbeného zpěváka, možná ví, že už nějaký ten pátek žije s rodinou na statku nedaleko Brna. Společně s hosty můžete obdivovat toto skutečně velkorysé sídlo, včetně jazzového klubu, které zpěvák a jeho nejbližší dávali do pořádku pěkných pár let. Výsledek je ovšem jedinečný. Bude takové i menu, které Láďa nachystá? Jelikož díky své profesi sjezdil pěkný kus světa, rozhodl se servírovat svá oblíbená jídla jako chutné vzpomínky z cest. Ovšem začíná se na Moravě, a čím jiným než opilými švestkami! Jako hlavní chod zpěvák podává steaky z pštrosa, což je výjimečné po všem stránkách – kdo si dává běžně k večeři pštrosa? Láďa ovšem umí vařit a když ještě nabídne omáčku taco z fazolí, kterou odkoukal na lodi od filipínských kuchařů, hosté se budou doslova rozplývat. Pštrosí maso velmi překvapilo a dokonce se přihodí to, co se ještě tento týden nestalo – někdo z hostů se dožaduje přídavku! Další světová inspirace se prolne kořením adžika, které Láďovi vozí z Ruska kamarád, nebo v podobě doma upečené ciabatty.
Dobře naladění hosté se pomalu můžou chystat na zábavu. Dostanou do těla, nebo to bude brnkačka, když se zpěvák nechává slyšet, že by rád v jejich srdcích zanechal milou vzpomínku? Přesvědčte se sami, když je vezme ke svému rybníčku, aby si zkusili zalovit. Co myslíte, podaří se někomu z hvězdné sestavy ulovit pstruha a tak případně položit základ pro další menu? Nechte se překvapit!

Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
13. 9. 2012
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků