Volný čas

VIP Prostřeno! aneb Vaření modelek pokračuje

Sbírání kytiček

Jak vám „zachutnaly“ pokrmy, které v úterý servírovali všeumělec Václav Upír Krejčí a modelka Dominika Mesarošová? Porovnejte si, jaké bude dnešní vaření modelek Hanky Mašlíkové a Kateřiny Sokolové!

Sličná děvčata z titulu svých profesí vypadají, jako kdyby snídala, obědvala i večeřela vzduch, ovšem to je jen teorie. Co dobrého asi nachystají blondýnka s brunetkou?


Hančiny delikatesy

„Jsem vznětlivá, bojovná, neústupná, vytrvalá, sportovně založená a miluju zvířata,“ říká o sobě Hanka Mašlíková. Potvrdí nám snad tyto vlastnosti také její hvězdné vaření? Uvidíme, na druhou stranu se modelka nechala slyšet, že ji baví, když se lidé neberou moc vážně a srandu si dokáže udělat i sama ze sebe. Pokud jste sledovali úterní vysílání, možná si pamatujete, že vyzvala své spolusoutěžící, aby si přinesli i něco sportovního. Večeřet se bude ve srubu, ovšem to není hlavní důvod. A menu? Jelikož je blonďatá modelka spíše sváteční kuchařkou, poradila se s kamarádem, co dobrého by měla nachystat. Těšte se na polévku z Vichy, roast beef a dezert Bombay Orange podle slavného kuchaře s ostrým jazykem Gordona Ramseyho. Jeden host se však obává, jestli jim modelka nenaservíruje studené maso, druhý zase přiznává, že by se do tak náročného pokrmu asi nepouštěl. Ale dnešní kuchařce to nevadí, naopak si vaření užívá – asi proto, že se k plotně staví opravdu jen občas. Časem však zaslechneme, že až tak velká idylka to není; přece jen vařit před televizními kamerami je náročnější než třeba pro partu kamarádů.

A jak bude Hančino menu chutnat hostům? Upír je tentokrát poněkud „kyselejší“, polévku považuje za úplně vyšinutou, roast beef se mu zdál tuhý a suchý a dezert? O něm mim řekl, že je to snad nejhorší, co kdy jedl. Zachrání to snad Hančiny kolegyně? Anebo zábava? Hostitelka všechny zve do stájí. Budou muset jezdit na koni nebo jen kydat hnůj? Dívejte se a uvidíte! A třeba se dozvíte i to, proč Hanka říká, že chtěla být hodná, ale odnesla si to, protože lidi jsou svině. Jenže – kteří? Nebo které?

Itálie Kateřiny Sokolové

Ještě jsme ani nestačili strávit jednu večeři a už tady máme další. Hosté si však musí vyšlapat pět pater, aby se dočkali něčeho k snědku v bytě s krbem. „Normálně nevařím tříchodové menu, ale myslím si, že jsem dobrá hospodyňka, máma mě už odmalička vedla k čistotě,“ vidí se bývala misska. Že by snad vařila ve sterilním oděvu? Nu, jeden nikdy neví… Ale pro italskou kuchyni, kterou Kateřina bude podávat, to snad ani není zapotřebí. Série tradičních předkrmů osvěží sorbet, jako hlavní pokrm se nese na stůl pasta Aglio olio e peperoncino a role klasické sladké tečky tentokrát připadla smetanovému dezertu Panna cotta. Hosté můžou být rádi, že menu příliš nezatíží jejich žaludky, navíc – to je zase bonus pro hostitelku – ani není náročné na přípravu. Jestlipak si upír užije česnek, který je v salse i těstovinách? Nebude to však mim, kdo si posteskne „abych se tady náhodou nesložila“. Co myslíte, skací se k zemi některá z modelek, nebo jde o plané řeči? Možná však větší problém než česnek budou představovat špagety. Souhlasíme s tvrzením, že dávat si špagety v restauraci není žádná švanda (alespoň ne pro konzumenta), ovšem před televizními kamerami je to ještě horší.

Zajímá vás, kdo tentokrát vyhraje a získá zájezd k moři? Můžete se dohadovat, můžete přemýšlet, ale dříve než dnes večer se to zkrátka nedozvíte! Tak se dívejte!

Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
4. 10. 2012
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků