Společnost

VIP Prostřeno!: tři muži a jedna žena

Tento týden se u hvězdného stolu sejde profesně nesourodá čtveřice: herec Roman Skamene, milionářka Nela Slováková, zpěvák Sámer Issa a fotograf Jakub Ludvík. Jak jim to asi bude klapat?

Jedna milionářka a tři „kluci“, které dělí generace, se představí v jiných rolích, než jak je známé. A pokud Nelu neznáte, pak vězte, že tahle mladá dáma je vítězkou reality show Hotel Paradise.

Roman Skamene zve k sobě na chalupu

Manžel, otec, dědeček a kutil v jedné osobě bude prostírat v místě, kde to má rád a které si vymazlil do posledního hřebíčku. Co uvaří náročný strávník v modro-bílé kuchyni? Těšte se na marinovaná kachní prsíčka, brokolicový krém s filátky z lososa, hovězí roštěnou se zelenými fazolkami a šťouchanými brambory i palačinky s jablky. Roman při krájení cibule pláče, což se prý může stát i jeho hostům. „Až se najíte, budete plakat vy, ale štěstím,“ vzkazuje přes obrazovku hostům velmi pozorný hostitel. „Brokolice mi připomíná základní školu, stravenky měním za cigaretu a jdu pryč,“ vzpomíná Sámer, který by k lososu raději špenátovou polévku.

Jak Roman zvládne udělat roštěnou, aby všem chutnalo a maso snědl i fotograf, kterému nedávno trhali zub? Dívejte se a záhy se to dozvíte. Dočká se kuchař chvály nebo občasných výtek? Možná maso není dostatečně měkké? Nebo snad teplé? A co petrželky, není jí v bramborách málo? „Já vím, že jsem jedlík, všechno dojím a ještě mám potom trošku hlad,“ není náročná Nela. „Než bych byla vyhublá anorektička, tak radši všechno sním.“

Roman se během večeře netváří úplně v pohodě, že by ho tak zmohlo vaření? Nebo mu snad je skutečně špatně? Jak to vlastně dopadne, bude třeba volat záchranku či postačí pomoc hostů? A opravdu šlo o zdravotní kolaps nebo „jen“ dobře sehrané divadlo? Chcete-li to vědět také, nezbývá než dnes sledovat VIP Prostřeno!

Milionářka Nela zve i do vily Tugendhat

„I když na to nevypadám, vařím často a dobře,“ říká dvaadvacetiletá Nela. Hostům plánuje podávat tradiční českou kuchyni. Jak byste si pochutnali vy na škvarkové a česnekové pomazánce, hovězím vývaru s domácími nudlemi, svíčkové a štrúdlu? Věříme, že tohle menu „pojede“ minimálně Romanovi, který už má vaření za sebou a může si užívat další společné večery v klidu a pohodě. Nebo se pleteme?

„Svíčkovou mám hrozně rád, hlavně od své babičky, ale nevím, nevím u té Nely,“ krapet pochybuje Sámer. K polévce má zase výtku Roman a Jakub by předkrm ještě více dochutil. A jak vypadá další kolo poznámek? Sámer by raději originálnější dezert, Roman je pedant, rád by „tuhé knedlíky, omáčku zvlášť“, a pak zase od někoho slyšíme, že omáčka je hustá a proč je jí tak málo? Uf, pro tuhle partu „rejpalů“ bychom tedy nechtěli vařit; určitě ještě někdo řekne, že česneková pomazánka má málo česneku a škvarková zase škvarků.

Zábava ovšem bude stylová – tentokrát se prostíralo v Brně, kousek od vily Tugendhat, a tak hostitelka zve pány na její prohlídku. Tento architektonický klenot pochází z roku 1930 a je pojmenovaný po svých majitelích Gretě a Fritzovi Tugendhatových. Jak uvádějí webové stránky, jde o jedinou památku moderní architektury v České republice, která je zapsaná na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Co myslíte, budou dnešní hosté nadšení nejen jedinečností této vily, ale i večeří?


Připravila: Marcela

Foto: archiv FTV Prima

20. 11. 2012
 


Diskuze: příspěvků