Společnost

Vipky v kuchyni – VIP prostřeno

Letní televizní seriál vaření se známými tvářeni pokračuje a vy se tento týden můžete těšit na Saxanu Petru Černockou, tornádo Anife Ismet Vyskočilovou Hassan a zástupce mladé herecké generace Petru Horváthovou a Martina Krause.

Chcete vědět, co se stane, když Petra Horváthová ukazuje, jak se dá vařit rychle? Kam Anife pozve ostatní soutěžící, aby se jaksepatří pobavili? Co si musí Petra Černocká vypůjčit od souseda, než pozve hosty? A na co si dělá zálusk Martin Krasu? Pak vám nezbývá než sledovat VIP Prostřeno! A porovnávat, jestli bude tento týden stejně zábavný jako ty předcházející.

 

Kde se bude prostírat?

Herečka Petra vás pozve na kolej, zpěvačka Petra k sobě domů, jediný zástupce mužského pohlaví ke svým rodičům na statek a kde bude tuhle partu hostit Anife, to se nechte překvapit. Stejně tak jako hláškami, které z této tanečnice a všeumělkyně občas vypadnou, až se Martin (také občas) začervená. „Ale mladej, já po tobě nejedu, aby sis nemyslel, že jsem pedofilní teta,“ uklidňuje ho Anife. Tak jsme se jí zeptali jako první…

 

S kým byste šli rádi na večeři?

Anife: „S Vítězslavem Nezvalem, protože psal nejen krásné básně, ale taky dost lechtivé jiné kousky. Takže myslím, že toho o životě dost věděl. A dala bych si tři velké langusty, které miluju.


Petra H.: „Zajímalo by mě setkat se s nějakou historickou postavou. Popovídat si třeba s George Sandovou nebo Boženou Němcovou, by byla paráda. A dala bych si určitě něco, kde jsou bramborové knedlíky, které miluju a můžu je jíst v jakékoliv podobě.“

Petra Č: „Třeba s geologem a filozofem Václavem Cílkem nebo s historikem architektury Zdeňkem Lukešem. Chodila jsem i na jeho přednášky, ale strávit s ním pár hodin a mít možnost se ho ptát na věci, které mě zajímají, by se mi líbilo.“

 

Co se vám v kuchyni totálně nepovedlo?

Anife: „Když pospíchám, tím spíš něco zkazím. Někdy z legrace říkám, že buď uvařím výborné jídlo, nebo blaf, který se nedá jíst, takže ho za stálého míchání vylévám do záchodu.“

Petra Č.: „Jako holka jsem držela různé vajíčkové diety. Jednou jsem dala vajíčka vařit, zapomněla na ně a po návratu mě přivítal smrad a tři černá vajíčka. Letěla do popelnice i s hrncem. Podruhé se mi to stalo poměrně nedávno. Dala jsem péct bažanta, naštěstí jen na mírnou teplotu, a odjela i s mužem na vystoupení. Došlo mi to cestou, a bohužel nikdo ze sousedů nebyl doma. Tak jsme se vraceli s obavami, jestli jsme nevyhořeli. Naštěstí ne, jen, kuchyň byla do půlky začouzená. A bažant se změnil na malinkatého zkamenělého ptáčka.“

Martin: „Mně se ještě žádná katastrofa v kuchyni nestala, ale babička mi jednou vyprávěla, jak o pouti pekla slavnostní husu. Pokaždé si dávala záležet, ale jednou si spletla sůl s cukrem, takže milou husu musela vyhodit a narychlo usmažit řízky.“

 

Na co se necháte „utáhnout“ a naopak jakým jídlem před hosty se můžete „vytáhnout“?

Anife: „Miluju sushi, a vůbec japonskou, ale taky thajskou kuchyni. A kdybych já chtěla někoho zaujmout svými kuchařskými schopnostmi, udělám specialitu z bulharské nebo turecké kuchyně.“

Petra H.: „Připravila bych mu nějakou thajskou specialitu. A mně? Mně by stačily ty bramborové knedlíky.“

Petra Č: „Na thajskou kuchyni. V Thajsku jsem byla několikrát a leccos z jejich receptů pak doma vyzkoušela, ale oni mají lepší suroviny. A kdybych se chtěla vytáhnout s nějakým receptem, musela bych nejdřív vysondovat, co má dotyčný rád. Myslím, že umím připravit cokoliv. Ale ráda vařím třeba indickou polévku s mandlem, už asi čtyřicet let. Je rychlá, báječně chutná a zatím si ji pochvaloval úplně každý, kdo ji jedl.“

Martin: „Na jakékoliv jídlo s knedlíkem. Ale domácím, nemám rád hospodské papíráky. A kdybych naopak já něčím oslnit, připravil bych baramati. Je to indické jídlo, které chystá dívka pro svého přítele, když se do něj zamiluje. Masová směs okořeněná touhou, láskou a emocemi. Ještě nikdy jsem ho ale nedělal…“
 

Připravily: Marcela, Monika
Foto: archiv FTV Prima
13. 8. 2012


Diskuze: příspěvků