Sport

Penny board je zábava a sport v jednom

Sbírání kytiček

Nemáte sport v lásce, protože se vám nelíbí představa, jak se koupete ve vlastním potu a sotva popadáte dech? Takhle to ale vůbec vypadat nemusí.

Existuje spousta sportovních aktivit, při nichž ze sebe nemusíte vydávat úplně maximum, a přesto mají nemalý efekt na vaše zdraví i postavu. 

Jedním z takových typů pohybu je například skateboarding. V dnešní době už skateboardy neuvidíte tak často, nahradily je long boardy a penny boardy, podstata ale zůstává stále stejná. Deska na kolečkách vás donutí vydat se na čerstvý vzduch. 

Nepočítejte všechno jenom na kalorie 

Ženy často u sportu zajímá v prvé řadě to, kolik u něj zhubnou. Tohle ale není snadné říct. Průměrný dospělý člověk spálí za hodinu pohybu na penny boardu zhruba 150-500 kalorií. Záleží na tom, jak rychle jedete a jakým způsobem. 

Zkuste však nepřepočítávat vše na kalorie. Penny board vám možná nepomůže spálit tolik kalorií, kolik by se vám povedlo spálit hodinou běhu, zato ale procvičí celé tělo. Pohybujete nohama a chodidly, ruce používáte k udržování rovnováhy. Nejde o žádný jednostranně zaměřený sport, což je skvělé. Zároveň trénujete koordinaci pohybů a ovládání svalů celého těla. 

Podpořte tělo i mysl 

Jízda na penny boardu má kladný vliv nejen na vaše tělo a fyzickou zdatnost, nýbrž také na vaši osobnost. Naučí vás trpělivosti, protože než vám nějaký trik začne opravdu jít, budete ho muset zkoušet mnohokrát stále dokola. Samozřejmě zmírňuje stres, ostatně to dělá jakákoliv fyzická aktivita. Uvolníte mysl, přestanete přemýšlet nad problémy, nebo naopak získáte příležitost se zamyslet nad některými věcmi, které vás v životě trápí. Na čerstvém vzduchu a v pohybu to jde mnohem lépe, uvidíte. 

Natrénujete na snowboard nebo surfování 

Kromě toho je jízda na penny boardu, long boardu či skate boardu také skvělým tréninkem na několik dalších sportů. Chcete v zimě zazářit na snowboardu, nebo v létě zabodovat na surfu? Než přijde ta správná chvíle, trénujte! Krásné penny boardy najdete například na efitness.cz. Každá žena přece ví, že i při sportu je důležité zůstat stylová.

Komerční prezentace
Foto: eFitness

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků