Vyzkoušejte dorty podle filmových hvězd: Ovocná louka Jany Švandové

Při natáčení české filmové komedie Jak se zbavit nevěsty vznikl nápad vytvořit speciální dorty pro herecké hvězdy.

Ovocna louka Jany Švandové
Zobrazit fotografii v galerii

Už jsme vám představili Čokoládovou nevěstu Davida Matáska a Mandarinkovou něhu Andrey Kerestešové. Dnes to bude Ovocná louka Jany Švandové. 


Suroviny na makrónkové sušenky: 

24 g vody 

100 g cukru krupice 

100 g cukru moučka 

100 g mandlové mouky 

2x 38 g bílků potravinářské barvivo 


Suroviny na náplň: 

150 g bílé čokolády Valrhona 

50 g citrónové šťávy a kůry 

75 g smetany 

225 g smetany 

10 g medu 

tymián 

ovoce na ozdobu 


Jak na to: 

Vařte vodu s cukrem krupicí na 118 °C. Prvních 38 g bílků ušlehejte v mixéru, pak přidejte cukerný rozvar a dále šlehejte do vychladnutí. Přimíchejte potravinářské barvivo v prášku, abyste dosáhli barvu, kterou chcete. 


Ušlehanou směs vmíchejte do mandlové mouky s moučkovým cukrem a dalšími 38 g nevyšlehaných bílků. Pak si nastříkejte makronky na silikonovou podložku, nechte stát asi 20 minut a pečte na 145 °C, po dobu přibližně 14 minut. 


Na náplň nejprve uvařte 75 g smetany s čerstvým tymiánem a medem, následně směs nalijte na bílou čokoládu a přidejte citrónovou šťávu. Poté přidejte ještě studenou smetanu a nechte v lednici přes noc. Druhý den vymixujte. 

Pak už jen stačí makronky naplnit krémem a ozdobit čerstvými malinami nebo jiným ovocem. 


Připravila: mar 

Foto: archiv filmu Jak se zbavit nevěsty

DISKUZE K ČLÁNKU

2

také bych řekla,že nic moc,ale každý peče podle svých představ a chutí

ODPOVĚDĚT

2

Mám svoje recepty na dorty.

ODPOVĚDĚT

5

Tak tohle nebude moc dobré

ODPOVĚDĚT

2

Tymián do krému, to bych si nepochutnala.

ODPOVĚDĚT

3

Nijak se do tohoto nepohrnu, jsou lepší recepty

ODPOVĚDĚT

2

Nevím...tento recpt mi moc nesedí...

ODPOVĚDĚT

8

udělala bych to ale nerozumím té mandlové mouky,to slyším poprvé

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (7 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

Peceme s láskou Advent a Vánoce

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Pečeme s láskou 8

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

Titulka pro: Velikonoční recepty 3

Velikonoční recepty 3

Upečte si velikonoční vajíčka.

Titulka pro: Velikonoční recepty

Velikonoční recepty

Tradiční mazanec nebo beránek, kopřivová polévka a jako hlavní chod „hlavička“ neboli nádivka s uzeným...

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

inzerce

ŽHAVÉ DRBY

OPAKUJÍCÍ SE ZÁNĚT MOČOVÝCH CEST

Prosím poraďte co pomáhá na vracející se záněty ...

DOBRÁ OPTIKA

Dobrý den, poradíte kam zajít vybrat nové brýle a kde mi ...

PRODLOUŽENÍ VLASŮ

Má někdo zkušenost s prodlužováním vlasů? Prosím o tip.

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz