Tento týden pro vás mám wellness recept. Uvaříte si něco zdravého a ještě si pochutnáte.
Potřebujete:
- řapíkatý celer
- fenykl
- ředkvičky
- zelené fazolky
- cherry rajčátka
- olivový olej
- kmín
- kari
- sůl případně sušenou kořenovou zeleninu (bez soli ji prodává zdravá výživa pod jménem Horalka).
- mozarella třešinky
Postup:
Nakrájíme všechnu zeleninu na kousky. Do pánve potřené olivovým olejem dáme dusit kromě rajčat všechnu zeleninu, rajčátka přidáme až naposled, asi za 5 minut. Okořeníme dle chuti. Dusíme do měkka, celkem asi 10 minut.
Obložíme třešinkami mozarelly (nebo posypeme parmezánem) a podáváme samotnou nebo s celozrnným chlebenm.
Tip:
Dle sezóny můžeme zeleninu libovolně obměňovat
Chcete-li se autorky na něco zeptat, najdete ji v naší poradně.
Autor: Vanda Štichová
Foto: iStock
9. 11. 2011