Máte rádi chřest? Zkuste ho zapéct.
Suroviny:
chřest bílý nebo zelený (bílý nezapomeňte oloupat)
kvalitní šunka 95 % masa
kapary
kvalitní sýr na strouhání
Postup:
Chřest dejte povařit na 2–3 minuty do vroucí vody, poté vyjměte a nechte chvíli vychladnout. Chřest poté zabalte do plátků šunky – tlustší stonky chřestu balte jednotlivě, tenké stonky můžete balit po 2 až 3 kusech.
Obalené chřesty vyskládejte do zapékací misky, pokapejte trochou olivového oleje a dejte zapéct do trouby na 10 minut na 180 °C. Chvíli před dopečením posypte kapary a strouhaným sýrem a nechte ještě 3 až 5 minut dopéct, aby se sýr roztekl.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj informací: Naturhouse
Zdroj fotografií: Naturhouse