
Na těsto:
- 3 bílky
- 230 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
- 1 KL Mandlového aroma Dr.Oetker
- 400 g mletých mandlí
Ještě potřebujeme:
- 2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
- elektrický ruční šlehač
- formičku ve tvaru hvězdičky (6 cm)
Postup:
- Na přípravu těsta ušleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Postupně zašleháme cukr. Ze sněhu odebereme 3 PL, které necháme na závěrečné potření. Do zbylého sněhu přidáme vanilínový cukr, skořicový cukr, aroma a mandle a zlehka vařečkou vymícháme dohladka.
-
Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky, které přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Doba pečení: asi 25 minut (1 plech)
- Hvězdičky necháme vychladnout.
TIPY: Těsto můžeme vyválet mezi dvěma pláty fólie.
Formičky ponoříme do moučkového cukru, aby těsto nelepilo.
Foto: Dr. Oetker
25. 12. 2015